Пт, 2024-03-29, 02:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:26
Україна не хотіла зближуватися, та Путін робить все, щоб це відбулося - НАТО
Інші останні Новини світу

Під час підготовки до саміту Північно-Атлантичного альянсу Київ не ініціював переговори щодо нового формату взаємодії з НАТО чи про більш чітку перспективу членства, передають nowyny.eu.

Про це Європейській правді повідомив в Ньюпорті (Велика Британія) представник керівництва штаб-квартири НАТО, який попросив не називати його ім’я.

"Під час підготовки до Саміту альянсу (розпочинається 4 вересня в Ньюпорті) не було запитів від України про зміну нинішнього формату співпраці. Київ почувається комфортно в нинішньому форматі особливого партнерства", - заявив посадовець.

На думку представника альянсу, однією з ключових перепон більш активному зближенню досі є позаблоковий статус України.

"Україна офіційно досі є позаблоковою. І хоча ми знаємо про ініціативу уряду щодо зміни цього статусу, наразі він є таким, що не дозволяє говорити про перспективи членства України в альянсі", - заявив співрозмовник Європейської правди.

Між тим, він не виключив, що ближчим часом ситуація зміниться, а також зазначив, що головною причиною імовірної зміни є діяльність Кремля.

"Іронія ситуації в тому, що Путін, обґрунтовуючи анексію Криму ще в березні, говорив, що він не хоче бачити натовських солдат в Севастополі, не хоче НАТО в Україні. Однак на той момент ані ми, ані Україна навіть не думали говорили про таку можливість. Між тим, саме через дії Росії невдовзі Україна може змінити стратегію співпраці з альянсом".

Він також прокоментував опубліковану Європейською правдою інформацію про те, що Грузія отримає на саміті нову програму співпраці з НАТО, яка побудована виходячи з перспективи можливого членства Грузії в Альянсі.

"Грузія активно інтегрувалася з НАТО, готуючись протягом останніх шести років саме до членства. Україна в той самий часовий період обрала для себе інший шлях (позаблоковості -Європравда). Саме в цьому відмінність", - пояснив він.

Водночас, співрозмовник Європейської правди закликав не порівнювати рівень співпраці альянсу з Києвом і з Тбілісі, нагадавши, що Україна є єдиною країною-партнером НАТО, яка бере участь у всіх без винятку операціях альянсу.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини світу | Переглядів: 748 | Додав: adminA | Теги: Путін, україна, НАТО | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]