Пт, 2024-04-19, 20:38
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:56
Україна очікує новий транш МВФ у лютому - ЗМІ
Інші останні Економічні новини

Кабмін очікує, що розмір четвертого траншу кредиту МВФ за програмою розширеного фінансування становитиме 1 млрд дол. Про це агентству "Українські новини" повідомило поінформоване джерело в уряді.

Джерело підкреслило, що в листопаді сторони обговорювали можливість надання в рамках четвертого траншу близько 1,8 млрд дол. Остаточна сума траншу буде зафіксована, найімовірніше, після зустрічі президента України Петра Порошенка з главою МВФ Крістін Лагард під час Всесвітнього економічного форуму в Давосі, який відбудеться 17-20 січня.

Українська влада очікує отримати четвертий транш МВФ у лютому.

Як повідомлялося, відкрита МВФ у березні 2015 року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько 17,25 млрд дол) з першим траншем у 5 млрд дол спочатку передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (близько 1,65 млрд дол) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд (0,61 млрд дол).

Україна змогла отримати з невеликою затримкою другий транш за цією програмою на 1,7 млрд дол на початку серпня 2015 року, після чого виникла тривала пауза в зв'язку з невиконанням низки умов, політичною кризою та зміною уряду.

Після приходу нового Кабміну на чолі з Володимиром Гройсманом у квітні переговори про продовження фінансування було відновлено, проте МВФ вирішив виділити третій транш у розмірі 1 млрд дол аж у середині вересня. Згідно з переглянутим графіком фінансування, подальше надання коштів планувалося щокварталу за підсумками виконання критеріїв ефективності, зокрема, четвертий транш у розмірі 1,3 млрд дол – у середині листопада цього року. Найбільший транш заплановано в першому кварталі 2017 року – понад 1,986 млрд дол, після чого розмір двох наступних буде скорочено до 1,33 млрд дол, а решти п'яти – до 735 млн дол.

Однак Україна поки що сильно відстає від термінів виконання критеріїв ефективності, зафіксованих в оновленому при отриманні третього траншу меморандумі про економічну і фінансову політику.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 747 | Додав: adminA | Теги: україна, новий транш МВФ, ЗМІ, лютий | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]