Чт, 2024-03-28, 20:42
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:21
Україна отримала від ЄС 28 млн євро на розвиток енергетики
Інші останні Економічні новини
Європейська комісія перерахувала Україні другий транш коштів в сумі 28 млн 140 тис євро для підтримки реалізації державної політики у сфері енергетики, повідомляє прес-служба Міністерства фінансів України.

Кошти отримані в рамках реалізації угоди про фінансування програми "Підтримка впровадження Енергетичної стратегії України", укладеної у вересні 2008 року між Кабінетом міністрів України та ЄС.

"Зазначені фінансові ресурси отримані відповідно до механізму секторальної бюджетної підтримки ЄС, що передбачає переведення на безоплатній та безповоротній основі коштів до бюджету України при досягненні попередньо узгоджених цілей у контексті проведення структурних реформ. В рамках реалізації цієї програми, Європейським союзом в попередні періоди вже надано 40 млн євро українській стороні", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Як зазначили в Міністерстві фінансів, черговий перерахований Європейською комісією транш буде спрямовано на розвиток енергетичного сектору України шляхом фінансування заходів з будівництва та реконструкції енергетичних об'єктів або їх частин, визначених Кабінетом міністрів України.

У грудні у рамках другого траншу Щорічної програми дій Європейської Комісії на 2012 рік Україна отримала 68 млн євро.

Штефан Фюле, комісар з питань розширення та європейської політики сусідства заявив: "Це рішення показує, що ми як і раніше прихильні підтримувати Україну на її шляху до політичної асоціації та економічної інтеграції з ЄС, і що реформа енергетики лежить в основі нашої роботи в цій області".

Додаткове фінансування в рамках енергетичної програми буде продовжувати підтримку ЄС реформ України в секторі і посилювати заходи спрямовані на відповідність нормам ЄС та зобов'язанням в рамках Енергетичного співтовариства, до якого Україна приєдналася у 2011 році. Це також допоможе Україні підготуватися до Угоди про асоціацію і поглиблену і всеохоплюючу зону вільної торгівлі з ЄС, продовжує Europa.

Слід зауважити, що щорічна програма дій для України на 2012 рік складалася з двох траншів. В рамках першого в серпні 2012 року Україні вже було виділено 70 млн євро. У відповідності до умов виділеного сьогодні другого траншу, Україна повинна буде витратити на реалізацію енергетичної стратегії - 45 млн євро і на розвиток громад 23 млн євро. На додачу до цього фіннсування в 2010 році МФВ погодився надати Україні транш у розмірі 15.15 млрд доларів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 912 | Додав: adminA | Теги: Розвиток енергетики, україна, ЄС 28 млн євро | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]