Чт, 2024-03-28, 20:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:21
Україна пише Всеукраїнський диктант, а Табачник втік на Кіпр
Інші останні Офіційні новини
Традиційно в День української писемності та мови, який щороку відзначають саме 9 листопада, можна буде перевірити свої знання. Всіх українців запрошують написати Всеукраїнський диктант національної єдності, повідомляє ІА "Наголос".

Диктант проведе Олександр Авраменко, доцент Київського університету імені Грінченка, автор шкільних підручників з української мови та літератури.

Традиційно диктант буде складатися з 100-120 слів. Ті, хто напише текст без помилок, отримають нагороди (книги, dvd-диски з унікальними записами Українського національного радіо). Будуть також і грошові премії, але подробиць не розголошують.

Нове в традиції написання диктанту: цьогоріч буде запропоновано ще творче завдання, але воно буде необов'язковим і оцінюватимуть його окремо. Перевірятимуть тільки той диктант, який буде надіслано 9 і 10 листопада, дату звірятимуть за штемпелем на конверті.

Початок диктанту - о 13.30 на Українському радіо.

Надсилати свої роботи потрібно за адресою "Українського радіо": Київ-1, Хрещатик, 26. Індекс – 01001.

Табачник цього року не писатиме диктанту національної єдності

Міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник не писатиме цього року Всеукраїнського диктанту національної єдності. Про це повідомили у прес-службі відомства.

Міністр входить до складу офіційної делегації, яка наразі на чолі з президентом України Віктором Януковичем перебуває на Кіпрі з дводенним візитом (8 та 9 листопада – ред.).

Під час візиту української делегації планується підписати низку двосторонніх документів, зокрема, Угоди між Міністерством освіти і науки, молоді та спорту України та Спортивною організацією Кіпру про співробітництво в галузі фізичної культури та спорту.

Нагадаємо, у 2010 році міністр освіти і науки, молоді та спорту України Дмитро Табачник написав диктант з української мови з помилкою. Так, журналісти побачили на одній зі сторінок диктанту міністра помилку - слово "доречі" написано разом, тоді як правильно - окремо ("до речі").

Також у 2010 році радіодиктант національної єдності без єдиної помилки написали тільки троє учасників з-понад 11 тисяч - священик, коректор і вчений-біолог. Лише однієї помилки припустилися 177 учасників.

Довідка

9 листопада в Україні відзначають День української писемності і мови. За православним календарем це день вшанування пам'яті преподобного Нестора-літописця. Свято встановлено 9 листопада 1997 року, коли президент України Леонід Кучма підтримав ініціативу громадських організацій і видав указ "Про День української писемності і мови".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 1434 | Додав: adminA | Теги: україна, Всеукраїнський диктант | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]