Пт, 2024-04-19, 13:51
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:57
Україна пом'якшила санкції проти Ірану
Інші останні Економічні новини

Члени Ради національної безпеки і оборони України на засіданні в п'ятницю, 20 травня, розглянули питання, пов'язане зі спеціальними обмежувальними заходами (санкціями) проти Ірану.

"Відповідно до рішення Ради безпеки ООН були пом'якшені персональні, спеціальні, економічні та інші обмежувальні заходи (санкції) до громадян Ірану", - повідомили в прес-службі РНБО.

Нагадаємо, Іран став одним з найпривабливіших світових економічних майданчиків після зняття США і країнами ЄС санкцій в січні 2016 року , застосовані у зв'язку з ядерною програмою Тегерана.

У березні Україна і Іран підписали Меморандум , що визначає напрями співпраці між Києвом і Тегераном. Сторони домовилися про початок роботи над проектами участі українських підприємств у модернізації іранської енергетичної інфраструктури і тепло - та гідрогенерації. Зокрема, йдеться про будівництво і модернізацію електромереж 400 кВ. Також обговорювалася участь українських фахівців в обслуговуванні, модернізації та проектах безпеки Бушерської АЕС.

Іранська сторона висловила готовність до участі в модернізації української газотранспортної системи, організації поставок нафти до Одеси і газу з Південного Парса (район Ірану) через Туреччину і Україну до Європи.

У квітні Кабінет міністрів України схвалив дві постанови про зняття санкцій з Ірану.

Як повідомлялося, 25 квітня посол Ірану в Україні Мохаммад Бехешті-Монфаред на прес-конференції в Києві заявив, що зняття Україною санкцій щодо Ірану, запроваджених 11 років тому слідом за США, Євросоюзом та іншими країнами через ядерну програму ісламської республіки, може збільшити торговельний оборот між країнами в кілька разів.

Також посол наголосив, що Україна й Іран почнуть реалізацію спільних проектів у агропромисловому комплексі на території України і планують налагодити співпрацю в машинобудуванні. Крім того, Бехешті-Монфаред заявив, що Іран може почати поставки нафти і газу в Україну, а також готовий брати участь у модернізації українських нафтопереробних потужностей. За словами посла, Іран також планує брати участь у модернізації нафтопереробних заводів на території України, в тому числі - для розширення можливостей зберігання нафтопродуктів.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 709 | Додав: adminA | Теги: санкції, україна, Іран | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]