Чт, 2024-03-28, 12:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:50
Україна пообіцяла перевірку 1000 декларацій високопосадовців - Макрофін від ЄС
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Макрофін від ЄС: Україна пообіцяла перевірку 1000 декларацій високопосадовців

Головною умовою для України отримання коштів ЄС в рамках четвертої програми макрофінансової допомоги є запуск автоматичної перевірки декларацій чиновників.

Про це йдеться у статті "Обіцянки на мільярд євро: що має зробити Київ в обмін на гроші ЄС".

У меморандумі з Єврокомісією Україна, зокрема, пообіцяла фактичну перевірку щонайменше 1000 декларацій високопосадовців.

"Слова про посадовців високого рівня – ключові. Якщо нам покажуть перевірку якихось секретарів, це не буде сприйняте як достатнє", – пояснив співрозмовник ЄвроПравди в Єврокомісії.

Серед інших умов для отримання першого траншу у 500 млн євро фігурують встановлення та запуск системи арифметичної перевірки декларацій; організацію зв’язку цієї системи з державними реєстрами, за якими можна буде звіряти, приміром, інформацію з декларації про певну нерухомість та дані реєстрів про задекларованих власників цього майна.

"Ще донедавна вважалося, що ця вимога нереальна, що Київ ніколи не запустить механізм перевірки декларацій, адже це – пряма загроза представникам влади. Схоже, щось змінилося. Останнім часом і ЄП, і представники ЄС чують запевнення української влади про те, що механізм ближчим часом запрацює", - відзначається у статті.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 843 | Додав: adminA | Теги: макрофін від ЄС, україна, перевірка 1000 декларацій високопос | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]