Пт, 2024-04-19, 03:07
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:07
Україна повинна бути мостом між Росією і ЄС - Керрі
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна може підтримувати міцні відносини як з Росією, так і з країнами Європи, і вона повинна бути мостом між ними. Таку думку в інтерв`ю каналу PBS висловив держсекретар США Джон Керрі, передає ТАСС.

За словами Керрі, упроваджені Заходом санкції проти РФ "вплинули, рубль знаходиться на найнижчому рівні, починаючи з моменту, коли в 1999 році було введено валюту "євро", вони (росіяни) витрачають мільярди доларів на його підтримку".

Керрі зазначив, що нафта також впала в ціні, що, за його версією, чинить негативний ефект на бюджет і економіку Росії.

"ВВП падає, не росте, у них серйозні проблеми", - заявив Керрі.

При цьому очільник американської дипломатії вважає, що Україна "може підтримувати міцні взаємини з Росією і Європою, вона може бути мостом між ними". Проте, за його словами, російському керівництву "слід працювати конструктивно, а не порушувати норми поведінки і стандарти", якими міжнародна спільнота керувалася, "починаючи з Другої світової війни".

Керрі: США мають намір спільно з новою Єврокомісією врегулювати кризу в Україні

Сполучені Штати мають намір співпрацювати з новим керівництвом Єврокомісії над урегулюванням кризи в Україні. Про це йдеться у розповсюдженій учора заяві держсекретаря США Джона Керрі з приводу вступу на посаду нового президента ЄС Жана-Клода Юнкера і всього складу Єврокомісії, що відбувається сьогодні, 1 листопада.

"Він (Юнкер) зібрав групу талановитих європейських політиків для роботи у складі комісії, включаючи старих друзів, таких як Федеріка Могеріні, яка займе пост верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки", - зазначив Керрі.

Він нагадав, що "два десятиліття тому лідери США і Євросоюзу домовилися працювати разом для підтримання миру, стабільності і демократії в усьому світі".

"Ми погодилися спільно реагувати на глобальні виклики. Ми вирішили розширювати світову торгівлю, зближувати наші економіки і створювати трансатлантичні мости для людей і ідей", - сказав Керрі.

За його словами, на даний час перед партнерами стоять нові завдання, проте домовленості залишилися тими самими.

"Сьогодні ми стикаємося із серйозними загрозами для миру і стабільності з боку вірусу Ебола, спалах якого відбувся в Західній Африці, угруповання "Ісламська держава" на Близькому Сході і дій Росії в Україні. З цими кризами ми боротимемося разом", - наголосив Керрі.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 886 | Додав: adminA | Теги: Керрі, мостом між Росією і ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]