Чт, 2024-03-28, 17:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:06
Україна повністю припиняє повітряне сполучення з Росією
Інші останні Економічні новини

Державна авіаційна служба України, через неподання відповіді від Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації ("Росавіація") з поясненням причин обмеження польотів українським авіакомпаніям (з 25 жовтня), ухвалила рішення про повне припинення повітряного сполучення між Україною та РФ з 25 жовтня 2015 року.

Про це в понеділок, 12 жовтня, повідомила прес-служба Міністерства інфраструктури України.

"Така міра буде застосована до всіх російських авіакомпаній, і діятиме до скасування заборон, введених авіаційною владою Російської Федерації стосовно українських авіакомпаній. Після скасування заборон російською стороною російські авіакомпанії, що не потрапили до санкційного списку, зможуть здійснювати польоти до України. Про своє рішення Державіаслужба поінформувала "Росавіацію" 9 жовтня", - йдеться в повідомленні міністерства.

Як повідомлялося, президент Петро Порошенко указом від 16 вересня надав сили рішенню РНБО від 2 вересня 2015 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", під які підпала низка російських авіакомпаній, у тому числі найбільша - "Аерофлот".

Аналогічні санкції застосовано щодо державіакомпанії РФ "224=й льотний загін", "ВІМ-Авіа", "Газпром-Авіа", "Донавіа", "Когалимавіа", "Оренбурзькі авіалінії", "Політ", Red Wings, "Росія", "РусДжет", "РусЛайн", "Сибір", "Трансаеро", "Уральські авіалінії", "Якутія", "Ямал" тощо.

Рішення про заборону польотів в Україну цих російських авіакомпаній Кабмін ухвалив 25 вересня.

Державіаслужба виконала всі необхідні процедури щодо повідомлення російських авіакомпаній про запроваджені проти них санкції з боку України – всім авіакомпаніям, які підпали під санкції, розіслано відповідні листи з повідомленням. 29 вересня стало відомо, що федеральне агентство повітряного транспорту ("Росавіація") повідомило авіакомпанії України про запровадження заборони на використання повітряного простору РФ з 25 жовтня.

Пізніше міністр інфраструктури Андрій Пивоварський заявив, що Україна, застосовуючи санкції проти російських авіакомпаній, не зводить "залізну завісу" між двома країнами.

Державіаслужба України 1 жовтня Державна авіаційна служба України 1 жовтня надіслала до Федерального агентства повітряного транспорту Російської Федерації ("Росавіації") листа з вимогою роз'яснити причини запровадження російською стороною санкцій проти українських авіакомпаній, а також уточнити кількість українських авіаперевізників, які під них підпали.

Міністр нагадав, що в українському списку санкцій опинилися 29 російських авіакомпаній, 27 з яких незаконно здійснювали польоти в окупований Крим, і дві українські компанії, націоналізовані так званим урядом тимчасово окупованого Криму.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 756 | Додав: adminA | Теги: повністю, Росія, повітряне сполучення, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]