Пт, 2024-04-19, 01:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:24
Україна припиняє дотування окупованого Донбасу. ВІДЕО
Інші останні Прогноз погоди

Загальний обсяг дотацій Донецькій області становить 37 млрд грн., по Луганській області - 19,8 млрд грн., але уряд не буде фінансувати терористів, заявив сьогодні, 5 листопада, у ході засіданні уряду прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, передає УНІАН.

"По територіях, які контролюють російські терористи, дотації становлять 19,6 млрд грн. по Донецькій області, і 14,6 млрд грн. по Луганській області, – сказав Яценюк. – Але уряд не буде фінансувати терористів, самозванців і терористів на сході".

При цьому він підкреслив, що всі соцвиплати, призначені для осіб, які проживають на даних територіях, буде виплачено після відновлення Києвом контролю над Донецькою і Луганською областями, передає "Інтерфакс-Україна".

"Я офіційно заявляю: всі пенсії, всі соціальні виплати, всі пільги, які нараховуються для кожної людини, після того як російські терористи підуть геть з території Донецької та Луганської областей і ми невідкладно повернемо контроль над цими територіями, ми виплатимо персонально кожному ту соціальну пільгу, на яку у людини є право", - сказав він.

Він нагадав, що відповідно до Мінських домовленостей, Росія мала припинити підтримку терористів, а Україна - відновити контроль над територіями.

"Виконайте домовленості, очистіть територію від цієї зарази, яку ви завезли, і не робіть людей заручниками своїх імперських амбіцій, бо люди страждають", - сказав прем'єр.

Яценюк також обіцяє, що уряд і надалі постачатиме газ та електроенергію на території, що перебувають під контролем бойовиків, попри відсутність будь-якої оплати.

"Я хотів би висловити позицію уряду, свою позицію - ми про це дискутували. Там наші громадяни, і уряд не дасть цим людям замерзнути, тому що це призведе до гуманітарної катастрофи. Це наші території, це наші люди. З терористами розберемося окремо. Але на носі зима, і якщо зараз йти жорстко, то це буде жорстко насамперед стосовно наших громадян. Ми туди постачатимемо газ та електроенергію", - сказав він.

При цьому Яценюк зазначив, що коли буде відновлено контроль України над цими територіями, асигнування на дотації та пільги буде зменшено на вартість поставленої електроенергії та газу.

За інформацією НАК "Нафтогаз України", без належного урахування та оплати на територіях, підконтрольних бойовикам, у вересні було спожито 27 млн куб. м газу, в жовтні близько 100 млн куб. м.

При цьому до кінця року туди може піти близько 1 млрд куб. м газу, що призведе до збитків "Нафтогазу" у розмірі 6-7 млрд грн. Технічно "Укртрансгаз" має можливості для обмеження газопостачання цих територій.

Нагадаємо, 3 вересня Яценюк заявляв, що на відновлення інфраструктури Донбасу знадобляться мільярди доларів.

"Якщо два місяці тому, коли ми звільняли Слов'янськ, за нашими оцінками, було необхідно 8 млрд гривень, то зараз можу сміливо заявити, що тепер гривні можна міняти на долари, це мільярди доларів зруйнованої інфраструктури", - сказав він.

Прем'єр вважає, що Росія зацікавлена в подальшій дестабілізації ситуації, щоб відлякати від України інвесторів.

Економічний потенціал Донецької та Луганської областей внаслідок вторгнення Російської Федерації втрачено для України приблизно на 80%, повідомив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Роман Качур.

За даними голови Державного агентства з відновлення Донбасу Андрія Ніколаєнка, на Донбасі повністю зупинилася хімічна промисловість, а втрата робочих місць становить від 50% до 80%.

Проросійські бойовики та регулярні війська РФ контролюють 60% вугільних шахт, продукція яких грабується та вивозиться до Росії. Частину копалень окупаційні диверсійні групи навмисно вивели з ладу.

"Керівництво" терористичної "ДНР" визнало, що пенсії, зарплати та інші соціальні виплати для "республіки" - це непідйомна ноша.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Прогноз погоди | Переглядів: 974 | Додав: adminA | Теги: Україна припиняє дотування окупован | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]