Вт, 2024-04-23, 11:26
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

19:46
Україна пропонує Європі інвестиції під гарантії їхніх держав
Інші останні Економічні новини

Європейські інвестори готові вкладати в Україну під гарантії своїх держав. Про це розповів міністр економічного розвитку і торгівлі України Айварас Абромавічус в інтерв'ю "Укрінформу" після дводенного робочого візиту до Парижу.

За його словами, Україна пропонує західним, і зокрема, французьким інвесторам інвестиції під гарантії їхніх держав.

"Кілька місяців тому до Києва надійшла подібна ініціатива з боку Литви. Вільнюс пропонував європейським партнерам допомагати Україні не тільки політично, а й кредитами. Цілком зрозуміло, що жодна з міжнародних страхових компаній не візьметься виступити гарантом бізнесу в українських умовах", - заявив міністр.

Абромавічус пояснив, що суть пропозиції полягає в тому, щоб кожна країна Євросоюзу визначилася і на певну суму інвестицій надала свої гарантії.

"Наприклад, французи - на 100 млн євро, литовці - на 50 млн євро, і так разом зібрали кілька мільярдів інвестицій за кілька місяців. Повірте, кількість компаній, які хочуть отримати в свої іноземні інвестиції державні гарантії, величезна. У цьому контексті з боку французьких компаній була повна підтримка", - повідомив він.

"Крім того, ми запропонували інвестувати нові проекти в Україні за рахунок європейського капіталу. Тут існує низька процентна ставка, тому у французьких компаній є хороша можливість вигравати в тендерах на великі інфраструктурні проекти в Україні", - запевняє міністр.

За його словами, компанії можуть "приводити" своє фінансування на будівництво доріг, житла для військовослужбовців, інші соціальні проекти.

"Ми говоримо нашим партнерам у Франції, Європі та на Заході: у вас є 1-2% ставок, приходьте до нас з вашими ідеями, технологіями, беріть на субпідряд українські компанії і будуйте реалізуйте проекти", - сказав Абромавічус.

"Зараз у Франції економіка розвивається досить повільно, очікується зростання ВВП на рівні 0,4%. Тому французи повинні бути зацікавлені в розвитку зовнішніх ринків", - підсумував міністр.

Раніше Порошенко заявив, що поки йде війна, інвестиції в Україну не прийдуть.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 784 | Додав: adminA | Теги: гарантії їхніх держав, Європі інвестиції, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]