Пт, 2024-03-29, 01:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:54
Україна розкритикувала керівництво Ради Європи
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент ПАРЄ Педро Аграмунт у своєму виступі звернув увагу на теракти в різних країнах світу, висловив співчуття родинам загиблих дітей в автокатастрофі в Італії, але не знайшов слів співчуття українським дітям, які страждають внаслідок розв'язаної РФ війни проти України. Про це написала член української делегації у ПАРЄ, перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко на своїй сторінці у Facebook.

"У своєму виступі на початку січневої сесії ПАРЄ президент Педро Аграмунт звернув увагу на теракти в різних країнах світу, висловив співчуття родинам загиблих дітей в автокатастрофі в Італії. Ми повністю поділяємо цю позицію і приєднуємося до слів найщирішого співчуття родинам загиблих дітей, це жахливо. Але от що не можемо зрозуміти - чому в серці Аграмунта і в його риториці не знайшлося жодного слова співчуття українським дітям, українським родинам, що втратили дітей внаслідок розв'язаної РФ війни проти України... Чому не знайшлося слів співчуття батькам, чиї діти підірвалися на мінах, які щедро постачає російський воєнторг, чи дітям, які були обстріляні і поранені", - заявила вона.

Геращенко заявила, що українська делегація робить усе для того, щоб привернути увагу світу і ПАРЄ до порушення прав дітей на окупованому Донбасі.

"Сьогодні провели круглий стіл, присвячений темі дітей на Донбасі, які найбільше страждають від військових дій. Володимир Ар'єв презентував фільм про дітей, про пережиті маленькими українцями трагедії втрати будинку, школи, родини, рідного міста", - зазначила перший віце-спікер.

За її словами, ця проблематика постійно звучить на засіданнях гуманітарної підгрупи Тристоронньої контактної групи у Мінську.

"Україна виступає категорично проти втягування дітей у конфлікт, ми маємо десятки фактів залучення підлітків бойовиками до роботи на блокпостах, а російські сайти й газети друкують численні репортажі про воєнізовані табори для підлітків, де дітей з окупованих територій муштрують на майбутні війни", - підкреслила Геращенко.

Вона також нагадала про долю підлітків, яких з вересня 2016 року утримують у тюрмі в ОРДО за "диверсії": "Попри обіцянки, які (ватажки) ОРДО дали ОБСЄ, діти і досі залишаються за ґратами".

"Від конфлікту на Донбасі страждає щонайменше 1 млн 700 тисяч дітей по обидва боки лінії зіткнення. За час військової агресії щонайменше 68 дітей загинуло, поранено 186. Очевидно, що ці цифри неповні і неточні, бо ми не маємо повної інформації про долі дітей на окупованих територіях", - йдеться у повідомленні.

За словами Геращенко, якщо говорити про характер поранень, то це жахливі історії - "діти страждають від обстрілів і мін, ми маємо кілька страшних випадків, коли дітям ампутовано всі кінцівки, руки і ноги, через підриви на мінах".

Водночас залишаються невирішеними питання перевезення кількох будинків для дітей з важкими діагнозами, лежачих дітей, яких не встигли евакуювати в 2014 році і яких українській владі просто не віддають, незважаючи на наполягання.

"Так само залишається заблокованим питання доступу міжнародних гуманітарних місій на окуповані території і їхньої нормальної там роботи, зокрема, і тих організацій, що опікуються допомогою дітям як найбільш уразливій соціальній категорії", - наголосила нардеп.

Вона також додала, що через війну 1937 дітей залишилися сиротами і ця цифра постійно зростає.

Зазначимо, президент Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунт, якого в понеділок 23 січня обрали на новий річний термін, заявив про необхідність зняття всіх політичних санкцій з делегації РФ. Аграмунт висловив жаль через рішення Росії не брати участь у роботі ПАРЄ.

"Позиція РФ не змінилася – вони готові повернутися сюди в разі, якщо вони будуть повністю відновлені в правах, включаючи право голосувати та брати участь у роботі комітетів", - зазначив він.

Нагадаємо, Аграмунт був президентом асамблеї в 2016 році. Наприкінці року порушувалося питання про те, щоб завадити його обранню на другий рік через претензії до його діяльності, однак ця ідея не знайшла достатньої підтримки.

Президент ПАРЄ протягом минулого року докладав зусиль до зняття санкцій з Російської Федерації, але не досяг успіху. Також він відомий тим, що перервав багаторічну традицію спілкування з пресою в Страсбурзі.

Ягланд не згадав про російську агресію у своєму виступі в ПАРЄ

Генеральний секретар Ради Європи Турбйорн Ягланд у виступі в Парламентській асамблеї Ради Європи не назвав російську агресію проти України серед проблем на просторі Ради Європи, повідомляє "Європейська правда".

Ягланд виступив перед депутатами із традиційним зверненням на початку сесії, перелічивши ключові проблеми на порядку денному.

Серед таких проблем він назвав пропаганду та фейкові новини, включаючи вплив на вибори; посилення популістів у Європі; погрози з боку популістів; міграційну кризу; кризу в Туреччині; проблему поширення тероризму.

У виступі, якій тривав більш ніж півгодини, він не згадав про агресію проти України, про анексію Криму, та жодного разу не вжив слово "Росія".

Як заявив народний депутат України, віце-президент ПАРЄ Георгій Логвинський, Турбйорн Ягланд відкрито співпрацює з російською владою, передає "5 канал".

"Він дійсно співпрацює з російськими найманцями і російською владою. Він це робить відверто, відкрито, і ми на це реагуємо. Безумовно тут, у даному залі, є багато людей, які відчувають себе частиною Російської Федерації, незважаючи на те, що мають паспорти Швейцарії, Голландії чи іншої країни, але в будь-якому випадку вони не в змозі подолати ті опори, які створила українська делегація", - зазначив він.

Раніше повідомлялось, що в Парламентській асамблеї Ради Європи є намагання внести зміни в нинішній регламент, які дозволять російській делегації повернутися до сесійної зали. Українська делегація тримає це питання під контролем, повідомив Георгій Логвинський.
   

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 672 | Додав: adminA | Теги: україна, критика, керівництво Ради Європи | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]