Чт, 2024-03-28, 20:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:29
Україна спровокувала подорожчання пшениці на світових ринках
Інші останні Економічні новини
Ціни на пшеницю на світових ринках зростають в середу після того, як надійшло підтвердження заборони України на вивезення зерна з країни, повідомляють "Подробности" з посиланням на Bloomberg.

Грудневий контракт на пшеницю на торгах у Чикаго подорожчав на 0,6%, до 8,7350 долара за бушель (320,92 долара за тонну). З початку року ціни на пшеницю на CBOT підскочили на 34%. На торгах у Парижі котирування січневого ф’ючерсу на пшеницю зросло на 0,6%, до 264 євро за тонну – максимуму з 11 жовтня.

Ембарго на експорт зерна буде введено 15 листопада, повідомило в середу агентство Reuters з посиланням на заяву міністра сільського господарства України Миколи Присяжнюка.

Минулої п’ятниці уряд України оголосив, що експорт в листопаді може досягти 5,3 мільйона тонн, що загрожує виснаженням експортного надлишку зерна в країні.

Мінсільгосп України планує оприлюднити офіційну заяву в середу, заявила Blooomberg прес-секретар відомства Алла Барабаш. Однак вона відмовилася уточнити, чи буде заява міністерства торкатися теми обмеження експорту пшениці.

"Баланс попиту та пропозиції дуже жорсткий. В довгостроковій перспективі ми все ще перебуваємо в ситуації, що сприяє збереженню високих цін", – вважає брокер Starsupply Commodity Brokers Арно Соле.

Ф'ючерси на пшеницю у п'ятницю, 19 жовтня, піднялися до тижневих максимумів після розмов трейдерів про можливу заборону експорту з України з середини листопада.

За оцінками Мінсільгоспу США, урожай пшениці в Росії, Казахстані і Україні скоротиться цього року на 37%, що призведе до зниження світових запасів до мінімуму за 4 роки. У тому числі міністерство очікує падіння постачань української пшениці на світові ринки до 4 мільйонів тонн – найнижчого рівня за 5 років.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 934 | Додав: adminA | Теги: подорожчання пшениці, україна, ринках | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]