Вт, 2024-03-19, 07:05
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:56
Україна стане "маріонеткою" Москви, якщо Порошенко погодиться на федералізацію - Die Welt
Інші останні Іноземна преса про Україну

Відомий німецький журналіст, літературознавець і публіцист Ріхард Херцингер вирішив передбачити фінал війни на Донбасі.

Про це йдеться в аналітичному огляді німецького видання Die Welt опублікованому у понеділок, 8 вересня.

На думку оглядача, існують три варіанти цього фіналу: Україна опиниться під контролем Кремля, конфлікт буде заморожений або ж президент РФ Володимир Путін піддасться тиску санкцій і виведе війська.

Повна перемога Путіна

Перший варіант, як стверджує Херцингер, передбачає федералізацію, тобто фактичну «здачу» Донбасу Москві. Після того, як український президент піддасться впливу Німеччини, російські спецслужби будуть дестабілізувати Україну, потім піде військове втручання в Київ і прихід до влади проросійського уряду. Україна вступить в Євразійський союз, а новий президент Франції «правий популіст» Марін Ле Пен у 2017 році ініціює скасування санкцій щодо РФ. Журналіст стверджує, що закінчиться все «зеленими чоловічками» на Балканах.

Заморожений конфлікт

Оглядач переконаний, що якщо Порошенко не піддасться на умови федералізації, військові дії на Донбасі ніколи не припиняться. НАТО надаватиме військову допомогу українським військам, Росія – бойовикам. Економічних реформ дестабілізована Україна не побачить, як і членства в ЄС. Президент Путін у свою чергу буде бавитися з Заходом в «хованки», то створюючи провокації в західній Україні, щоб відволікти росіян від проблем у власній країні, то послаблюючи напруженість ситуації, тим самим отримуючи скасування санкцій.

Компроміс

Російська бізнес-еліта висловить Путіну невдоволення його політикою і західними санкціями, народ – численними «вантажами 200», економіка завалиться, а союз з Китаєм не налагодиться через постійну конкуренцію «гігантів». Херцингер вважає, що Кремлю не залишиться нічого іншого, окрім як заявити через ЗМІ, що Захід отримав свій урок, і підписати з Україною мирний договір. Умовами документа, на думку журналіста, будуть децентралізація країни, російська як друга державна в деяких її регіонах, згода Москви на вступ України в НАТО і Євросоюз за умови відсутності їх військ на сусідній території.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Іноземна преса про Україну | Переглядів: 1419 | Додав: adminA | Теги: маріонеткою Москви, україна, Die Welt, федералізацію, Порошенко | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]