Ср, 2024-04-24, 16:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:57
Україна ухвалила 24 з 27 передбачених УА з ЄС техрегламенти - Мінекономрозвитку
Інші останні Економічні новини

Україна ухвалила 24 із 27 технічних регламентів, передбачених Угодою про асоціацію з Європейським Союзом, 10 з яких уже введено в дію.

Про це заявив заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов на колегії Мінекономрозвитку в Києві, повідомляє УНІАН.

"Ми повністю йдемо за графіком виконання Угоди про асоціацію з Європейським Союзом. В угоді про асоціацію вказано 27 технічних регламентів, які Україна повинна прийняти в гармонізованому вигляді. 24 із них уже прийнято", - сказав він.

За словами Нефьодова, ще три техрегламенти - у процесі розробки. При цьому два з них уже підготовлені у вигляді проектів й перебувають на етапі узгодження зі стейкхолдерами.

Нагадаємо, 16 вересня 2014 Верховна Рада і Європарламент синхронно ратифікували Угода про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Також документ мають ратифікувати всі 28 країн ЄС. Заступник глави адміністрації президента України Валерій Чалий вважає можливим вже до 2016 року ратифікувати Угоду з усіма країнами Євросоюзу.

Раніше міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавічус підкреслив потреба в скоординованості дій щодо імплементації положень Угоди про асоціацію.

"Значна частина нашого успіху в інтеграції залежить від імплементації європейських стандартів. Технічні регламенти, наприклад, вже пройшли парламент без проблем. Ми намагаємося знайти креативні рішення, щоб прискорити процеси", - сказав міністр.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 817 | Додав: adminA | Теги: Україна ухвалила 24 з 27 передбачен | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]