Вт, 2024-04-23, 09:01
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:10
Україна в рейтингу свободи преси піднялася на 22 сходинки - "Репортери без кордонів"
Інші останні Новини України

Рівень свободи засобів масової інформації у 2015 році різко впав, зазначає в оприлюдненому 20 квітня Всесвітньому індексі свободи преси провідна журналістська правозахисна група "Репортери без кордонів". Як передає Радіо Свобода, за даними дослідників, державні органи збільшили обмеження для роботи журналістів у Туреччині, Польщі, Таджикистані та Єгипті.

Незалежні засоби інформації також частіше, ніж раніше, піддаються тиску "релігійних ідеологій" та "масштабних пропагандистських машин".

"У всьому світі "олігархи" скуповують засоби масової інформації і здійснюють тиск, що поєднується з тиском урядовим", – зазначає базована в Парижі правозахисна група.

Україна опинилася в рейтингу на 107-му місці серед 180 країн, фахівці вказують на "помітні проблеми" для роботи мас-медіа. На 148-му місці Росія, де правозахисники відзначили "складну ситуацію". У США, на думку "Репортерів без кордонів", "задовільна ситуація" – 41-ше місце в індексі свободи преси.

Серед пострадянських країн найвільніше журналісти почуваються в Естонії – 14-те місце в списку.

Серед країн, де свободу преси шанують найбільше, "Репортери без кордонів" назвали Фінляндію, Нідерланди, Норвегію, Данію та Нову Зеландію.

Внизу цього списку розташувалися країни з найбільшими перешкодами для роботи журналістів – Китай, Сирія, Туркменістан, Північна Корея та Еритрея. З-поміж країн, які продемонстрували найбільший у 2015 році регрес, фігурує Таджикистан, де, на думку правозахисників, президент Емомалі Рахмон використав боротьбу з тероризмом для переслідування інакодумства.

Нагадаємо, у вересні 2015 року Україна посідала 129-те місце в рейтингу свободи слова за даними міжнародної організації "Репортери без кордонів".

2015 року Україна також потрапила до списку країн, де скоротилася інтернет-свобода.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини України | Переглядів: 690 | Додав: adminA | Теги: Репортери без кордонів, україна, 22 сходинки, рейтинг свободи преси | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]