Ср, 2024-04-24, 22:32
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

07:15
Україна відкриє 8 торговельних представництв у світі - Яценюк
Інші останні Економічні новини

Кабінет міністрів вирішив створити 8 торговельних представництв України у ЄС з центром у Брюсселі, у США, Китаї, Єгипті, Польщі, Швейцарії та Туреччині. Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, відкриваючи засідання Кабміну, пише Економічна правда.

"З 1 січня вступає у силу угода про зону вільної торгівлі між Україною та Євросоюзом. Нам необхідно шукати нові ринки", - сказав прем’єр.

"Також ми очікуємо на введення Росією економічного ембарго проти України. На кожне російське рішення буде відповідне українське рішення", - нагадав Яценюк.

У Кабміні очікують, що з 1 січня внаслідок запроваджених Росією обмежень український експорт зменшиться на 600 мільйонів доларів, "але у нас відкриваються нові можливості, в першу чергу, заявки за угодою про ЗВТ з ЄС".

За словами Яценюка, для того щоб розвивати експорт, дати можливість диверсифікувати експорт і наростити постачання української продукції за кордон, нової якісної конкурентної української продукції, уряд ухвалює рішення щодо створення торговельних представництв.

"Це є компетенцією президента - і я переконаний, що президент підтримає ініціативу уряду щодо створення восьми торговельних представництв: у Брюсселі, ЄС (Бельгія); у США, Вашингтоні; також будуть у Китаї, Єгипті, Німеччині, Польщі, у Швейцарії - і в Женеві торговельне представництво буде, в тому числі, працювати з усіма міжнародними організаціями; і в Туреччині", - уточнив він.

Нагадаємо, економічна частина Угоди про асоціацію набуде чинності з 1 січня 2016 року. Водночас російська влада не раз погрожувала, що може запровадити ембарго на українську продукцію - з 1 січня 2016 року.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 876 | Додав: adminA | Теги: україна, 8 торговельних представництв, Яценюк, світ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]