Вт, 2024-03-19, 08:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:20
Україна відмовилася від участі в Євробаченні: не до того зараз
Інші останні Новини шоу-бізнесу

Національна телекомпанія України в двосторонній домовленості з Європейською мовною спілкою (ЄМС) прийняла рішення на рік відмовитися від участі у пісенному конкурсі "Євробачення-2015". Про це в п'ятницю, 19 вересня, повідомляє прес-служба НТКУ.

У телекомпанії розповіли, що змушені піти на такий крок через складну ситуацію в країні.

"Нестабільна фінансова, політична ситуація, військова агресія зі сходу, анексія українських територій - всі ці процеси змушують НТКУ зосередитися на головному: якнайшвидшій побудові суспільного мовлення в Україні. У зв'язку з цим доводиться ретельно оптимізувати будь-які витрати", - зазначає прес-служба.

"Ми розуміємо, що "Євробачення" - іміджевий проект, престиж. Але ми не маємо права робити щось погано. А на "добре" у нас банально немає грошей. Якщо у когось є бажання нам допомогти - ми будемо тільки раді, але самостійно такий проект, боюся, ми не витягнемо. Тому було прийнято таке рішення", - прокоментував ситуацію генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

У НТКУ висловили сподівання, що Україна не братиме участі у конкурсі тільки протягом одного року. І вже в 2016 році знову відправить свого представника.

При цьому в телекомпанії зазначили, що зараз ведуться переговори з ЄМС щодо трансляції півфіналів та фіналу конкурсу. Тому українські глядачі зможуть побачити трансляцію конкурсу, який відбудеться в травні 2015 року в столиці Австрії Відні.

Нагадаємо, на Євробаченні-2014 перемогла австрійська травесті-діва Кончіта Вурст. Україну на конкурсі представляла Марія Яремчук, вона посіла шосте місце.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини шоу-бізнесу | Переглядів: 1112 | Додав: adminA | Теги: україна, Євробачення | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]