Пт, 2024-04-19, 01:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:25
Україна відновить свій суверенітет над Кримом, - президент ПА ОБСЄ сподівається
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент парламентської асамблеї (ПА) Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) Ілкка Канерва закликав світ, попри події на Донбасі, не забувати "відверте порушення міжнародних норм", яким стала анексія Криму Росією. Про це йдеться в спеціальній заяві Канерви до річниці анексії півострова. Заява була оприлюднена на сайті парламентської асамлеї ОБСЄ у середу, 18 березня. "Хоча місце Криму у заголовках світових ЗМІ заступили події на Сході України, світ ніколи не повинен забути це відверте порушення міжнародних норм", - йдеться у заяві.

Ілкка Канерва також зауважив, що "у березні минулого року Росія спробувала легітимізувати окупацію Криму та сфабрикований "референдум", після чого відбулася інтеграція української території в Росію. За рік анексія "не стала анітрохи менш незаконною, дії Росії - анітрохи менш ганебними, а удар по основоположних принципах ОБСЄ - анітрохи менш відчутним", - наголосив політик.

Ілкка Канерва також висловив стурбованість постійним погіршенням стану дотримання прав людини та громадянських свобод, яке спостерігається на півострові з часу анексії. За його словами, меншини, зокрема, кримські татари, були позбавлені їхніх прав, активістів та громадські організації змусили замовкнути, а на свободу ЗМІ відбувається "систематична атака".

"Я очікую того дня, коли всі ці несправедливі дії завершаться і коли український суверенітет на всій її території буде відновлено. Росія, як країна-учасниця ОБСЄ, має зобов'язання сприяти наближенню цього", - підсумував свою заяву Канерва.

Нагадаємо, рік тому Російська Федерація незаконно анексувала півострів Крим. Генеральна асамблея ООН у резолюції від 27 березня 2014 року засудила анексію Криму, а Євросоюз запровадив санкції проти самопроголошеної влади Криму, окремих депутатів російської Державної Думи та членів російського уряду.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 825 | Додав: adminA | Теги: президент ПА ОБСЄ, свій суверенітет над Кримом, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]