Пт, 2024-04-19, 22:14
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:54
Україна вийде з низки угод в рамках СНД
Інші останні Політичні новини

  Україна намагатиметься з мінімальними втратами для українців вийти з низки угод у рамках СНД, які не потрібні Українській державі. Про це в понеділок у програмі "Свобода слова" на ICTV заявив директор політичного департаменту Міністерства закордонних справ України Олексій Макеєв.

"Наші зусилля зараз спрямовані на те, щоб достойно, але з мінімальними втратами для громадян України вийти з тих угод, які не потрібні, і, можливо, зберегти механізми, які потрібні, наприклад, про пенсійне забезпечення", - сказав він.

Макеєв зазначив, що чинними залишаться лише ті угоди, котрі "працюватимуть на Україну".

"Це і не платити внески, і не брати участі у процесі вироблення будь-яких рішень, які не стосуються інтересів України та громадян України. Це залишити чинність лише тих угод, які працюють на Україну", - додав він.

Макеєв також заявив, що збереження дипломатичних відносин з Росією дозволить спілкуватися з агресором без посередників.

"Дипломатичні відносини сьогодні дозволяють нам спілкуватися з Росією за столом переговорів без необхідності звертатися до посередника", - сказав він, зауваживши, що Грузія з Росією не "спілкуються" без свого посередника Швейцарії.

Макеєв вказав на здебільшого негативні сторони остаточного розриву дипломатичних відносин з РФ.

"Ми втрачаємо можливість витягати із російських застінків українських громадян. Ви бачите, яку сьогодні гонитву за українцями на своїй території влаштувала Російська Федерація. Навіть за цих умов вона по тижнях, або по місяцях не дає українським консулам доступу до заарештованих наших громадян. Випадок із українським журналістом це ще раз підтверджує, а також велика кількість політичних в’язнів у Російській Федерації. Ми одразу втрачаємо можливість захищати ті мільйони українських громадян, які перебувають на тій території. Тому на даний момент я бачу здебільшого негативні сторони остаточного розриву дипломатичних відносин", - заявив дипломат.

При цьому він зазначив, що контакти на будь-яких рівнях з РФ наразі практично відсутні, окрім, зокрема, так званого "нормандського формату", спрямованого на вирішення конфлікту на Донбасі, "мінського формату". Також Україна контактує з російською стороною з метою примусу Росії "відповідати за свою агресію, за підтримку та фінансування тероризму і за те, як фактично РФ вкрала в України природні запаси в акваторії Чорного моря", додав Макеєв.

Раніше повідомлялось, що всі фракції підтримують запровадження віз із РФ, тільки БПП і "Опоблок" проти. А фракція "Батьківщина" ініціює голосування у парламенті законопроектів про припинення участі України в СНД і розрив стратегічного партнерства з Росією відповідно до Великого договору - Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією від 1998 року. Про це заявив нардеп від фракції Іван Крулько.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 880 | Додав: adminA | Теги: україна, низка угод, рамки СНД | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]