Чт, 2024-03-28, 16:02
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:17
Україна вийшла на фінішну пряму до ЄС. Але поривати з СНД не збирається
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
Підготовка до підписання Угоди про асоціацію Україна-ЄС перебуває на фінальній стадії, повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

"Україна здійснила черговий крок у контексті підготовки до підписання цієї міжнародної угоди під час Вільнюського саміту Східного партнерства.

Фактично, роботу з підписання цієї угоди виведено на завершальну стадію", - заявив директор департаменту інформаційної політики МЗС Євген Перебийніс на брифінгу у вівторок, 24 вересня.

Київ не має наміру псувати відносини з країнами СНД після підписання Угоди

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що не вбачають підстав для припинення режиму вільної торгівлі між Україною та країнами СНД у разі, якщо Київ підпише Угоду про асоціацію з Європейським Союзом.

"На сьогодні Україна є учасником угоди про зону вільної торгівлі СНД, і ця угода продовжує діяти. Очевидно, коли йдеться про преференції для України, то найімовірніше малася на увазі саме ця угода. Ми не вбачаємо жодних підстав для того, щоб вона якимсь чином припинила свою дію щодо України", - заявив на брифінгу директор департаменту інформаційної політики МЗС Перебийніс, коментуючи висловлювання російського прем'єра Дмитра Медведєва щодо припинення особливого партнерського режиму з Україною після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом.

Він також додав, що в Києві уважно відстежують ті зауваження та питання, які виникають у російської сторони в контексті майбутнього підписання Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

Перебийніс додав, що українська сторона неодноразово висловлювала готовність до предметного обговорення цього питання з російською стороною, зокрема, із залученням представників ЄС.

Нагадаємо, 18 вересня уряд України схвалив проект угоди з ЄС

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 890 | Додав: adminA | Теги: СНД, фінішну пряму до ЄС, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]