Чт, 2024-04-25, 01:54
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:35
Україна виконала всі вимоги щодо безвізового режиму. Рішення за ЄС. ВІДЕО
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Україна на поточний момент виконала всі взяті на себе зобов`язання із запровадження безвізового режиму з Європейським Союзом і очікує позитивних висновків Єврокомісії, які буде опубліковано в фінальному звіті ЄК ймовірно 15 грудня.

Про це на прес-конференції в Брюсселі сказав прем`єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє УНІАН.

"Ми чекаємо на фінальний звіт, який буде опубліковано 15 числа (грудня - ред.). Україна виконала всі зобов`язання, які брала для того, щоб було введено безвізовий режим. Ми сподіваємось на позитивне рішення наших європейських партнерів. І таке рішення - якщо воно буде - має бути оприлюднено 15-го числа (грудня - ред.)", - сказав Яценюк.

За словами прем`єра, Україна і Європейський Союз провели засідання Ради асоціації Україна – ЄС, проаналізували хід виконання Угоди про асоціацію, а також визначили план дій на 2016 рік.

"Україна сьогодні вперше головувала на засіданні Ради (асоціації – ред.). І ми не просто проаналізували виконання Угоди про асоціацію, ми провели звірку документа й визначили, які подальші кроки Україна має зробити для того, щоб ми стали частиною великого європейського простору, – сказав Яценюк. – Угода про асоціацію – це чіткий план реформ, які Україна здійснює і здійснюватиме далі. Це реформи в боротьбі з корупцією, реформа в питаннях юстиції, це реформа системи державних фінансів, реформа державного сектору, реформа енергетики. Ми пройшлися по всіх питаннях, які лежать в основі Угоди про асоціацію, поінформували європейських партнерів про те, що зроблено українською стороною і який подальший план на 2016 рік".

Яценюк також зазначив, що Україна почне реалізацію Угоди про зону вільної торгівлі з Європейським Союзом, як і планувала, з 1 січня 2016 року.

"З 1 січня Угода про зону вільної торгівлі з ЄС набуде чинності. Ми провели 13 технічних консультації з північним сусідом (Росією – ред.) щодо запровадження угоди і питань, які були у російської сторони. Ми готові й далі відповідати на будь-які питання, але наша відповідь чітка і зрозуміла: Угода набуде чинності з 1 січня, Україна буде її виконувати і ця угода – в інтересах ЄС і України", – сказав Яценюк.

ЄС вітає прогрес Києва на шляху до безвізового режиму і закликає продовжувати виконання рекомендацій

У Європейському Союзі вітають прогрес України на шляху до безвізового режиму і закликають виконати рекомендації, які ще залишаються.

Про це сьогодні у Брюсселі на прес-конференції по завершенню засідання Ради асоціації Україна-ЄС заявила високий представник ЄС з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні.

"Ми вітаємо прогрес, зроблений Україною на шляху лібералізації візового режиму. Нам відомо, як це важливо для всього українського народу", - сказала вона.

Могеріні наголосила, що ЄС "заохочує Україну й надалі докладати зусиль, щоб виконати рекомендації, які ще залишаються, зокрема, у сфері боротьби з корупцією".

"Ми очікуємо нової доповіді щодо виконання Плану дій щодо лібералізації візового режиму пізніше у цьому місяці", - додала високий представник.

При цьому вона зазначила, що очікує на продовження співпраці з прем`єр-міністром "особисто, з усім урядом та владою України, а також з громадянським суспільством".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко підписав закони, необхідні для отримання безвізового режиму з ЄС.

15 грудня очікується звіт відповідних структур ЄС про виконання Києвом Плану дій щодо лібералізації візового режиму.

Наприкінці листопада міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив упевненість в позитивному звіті Європейської комісії щодо виконання Україною плану щодо лібералізації візового режиму між Україною з Європейським Союзом.

Зазначимо, 1 січня має розпочатися тимчасове виконання економічної частини Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Росія планує запровадити у відповідь торговельні обмеження щодо України. Так, прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив раніше, що Росія "сумлінно чекає", і в разі недосягнення угоди цей відстрочений документ (санкції проти України - ред.) почне діяти з 1 січня 2016 року. "Як і ряд інших позицій, про які ми зараз не говоримо", - додав Медведєв.

Напередодні глава МЗС України Павло Клімкін повідомив, що на тристоронніх переговорах про старт з 2016 року режиму вільної торгівлі Україна - ЄС російська сторона висунула низку неприйнятних і деколи навіть абсурдних вимог до Києва. 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 767 | Додав: adminA | Теги: україна, безвізовий режим, всі вимоги, рішення за ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]