Пт, 2024-03-29, 15:59
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:17
Україна вперше на Паризькому книжковому салоні представлена окремим павільйоном
Інші останні Культурні новини
Українська сучасна література вперше представила свій павільйон на 33-му Паризькому книжковому салоні.

"Вперше Україна представлена окремим павільйоном з сучасною літературою і авторами на популярному Паризькому книжковому салоні", - зазначила один з організаторів павільйону, представниця видавництва "Кальварія" Анетта Антоненко, передає "Укрінформ".

За її словами, унікальну можливість для франкомовних читачів познайомитися і отримати книгу з автографом українських письменників - Любка Дереша, Антона Кушніра, Євгенії Кононенко, Марини Гримич, Ірен Роздобудько, Івана Рябчія та Дмитра Чистяка - в окремому павільйоні створив фонд OpenUkraine. Український павільйон діятиме у столичному виставковому комплексі "Порт де Версаль".

Програма роботи першого дня передбачає презентації новинок сучасної української літератури, а також дискусію на тему "У межах кордонів Європи: Україна" за участю директора Європейського літературного фестивалю Софі Жульєн, викладача INALCO (Institut National des Langues et Civilisations Orientales - Національний інститут східних мов і цивілізацій) Ірини Дмитришин та письменника Кушніра. Планується також презентація програми підтримки перекладів, яка здійснюється фондом OpenUkraine.

Участь у книжковому форумі передбачає також презентацію книги французького письменника Романа Рижка "Чорна наречена" та Альманаху сучасної української літератури, заплановані творчі зустрічі з українськими авторами.

Паризький книжковий салон триватиме до 25 березня.

Нагадаємо, торік на 32-му Міжнародному книжковому салоні в Парижі - головної книжкової виставки Франції - Україна була представлена вперше.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1306 | Додав: adminA | Теги: україна, окремий павільйон, Паризький книжковий салон | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]