Ср, 2024-04-24, 05:11
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

08:52
Україна впроваджує утилізаційний збір на автомобілі з РФ
Інші останні Економічні новини
Юридичні та фізичні особи, які імпортують для вільного обігу транспортні засоби та кузови для них походженням з Російської Федерації, зобов'язані самостійно забезпечити подальшу заготівлю та утилізацію відходів або укласти відповідний договір з відповідними підприємствами з урахуванням затверджених урядом граничних цін.

Згідно з постановою Кабінету міністрів №843 від 3 вересня, оприлюдненою в середу, для легкових автомобілів з об'ємом двигуна від 1000 до 2000 куб см така ціна становить 7,37 тис грн, від 2000 до 3000 куб см - 14,08 тис грн, передає "Інетрфакс-Україна".

Для легкових автомобілів від 3000 до 3500 куб см ціна зросте до 19,085 тис грн, понад 3500 куб см - 30,25 тис грн.

У разі якщо з моменту випуску автомобілів минуло більше трьох років, ставка збільшується в 6,2-6,4 раза, а для автомобілів від 3000 до 3500 куб см - в 8,2 раза.

Нагадаємо, що з 1 серпня 2012 року в РФ набув чинності закон про 30%-й утилізаційний збір на окремі види колісних транспортних засобів, відповідно до якого за кожний транспортний засіб, що ввозиться до РФ або вироблений в РФ, сплачується утилізаційний збір для дотримання екологічної безпеки. Платниками збору визнаються особи, які здійснюють ввезення автомобілів до РФ, а також особи, які виробляють автомобілі на території Росії.

Перший віце-прем'єр РФ Ігор Шувалов заявив, що утилізаційний автомобільний збір можуть скасувати, якщо в Росії автомобіль буде служити три-п'ять років, а потім його утилізують. За словами чиновника, утилізаційний збір був запроваджений як тимчасовий захід, щоб його скасувати, потрібно багато чого зробити.

Прем'єр-міністр України Микола Азаров 16 серпня заявив, що запровадження 30-відсоткового утилізаційного збору на автомобілі призведе до значного скорочення постачань українських автомобілів до Росії і навпаки.

В уряді України вважають, що запровадження Росією з 1 вересня утилізаційного збору на автомобілі, що постачаються на її територію, не узгоджується з нормами Договору про Зону вільної торгівлі СНД. Таке одностороннє рішення Росії суперечить Договору Євразійської комісії, згідно з яким саме комісія є єдиним постійно діючим органом регулювання Митного союзу і Єдиного економічного простору.

Голова колегії Євразійської економічної комісії Віктор Христенко лише вчора заявив, що українсько-російські переговори щодо питання запровадження РФ з 1 вересня 2012 30%-го утилізаційного збору на ввезення авто в частині продукції машинобудування українського походження можуть мати оперативний і позитивний результат.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 950 | Додав: adminA | Теги: утилізаційний збір, україна, з РФ | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]