Чт, 2024-04-18, 19:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:22
Україна вже напозичала на фінансовому ринку 50 мільярдів
Інші останні Економічні новини
Україна вже позичила на фінансовому ринку 50 млрд грн - це 50% річного обсягу запозичень. Про це заявила директор Департаменту боргової та міжнародної фінансової політики Мінфіну України Галина Пахачук, передає UBR.

"Україна позичила на фінансовому ринку 50 млрд грн - це 50% річного обсягу", - сказала вона.

Також Пахачук повідомила, що Мінфін погасив 44 млрд грн за перше півріччя.

"Не було затримок у розрахунках. У червні це була досить велика сума. В один місяць було 30%. Такого не повинно бути, щоб не було навантаження на казначейські рахунки. Але Україна гідно вийшла з цієї ситуації", - зазначила Пахачук.

Нагадаємо, фінансування державного бюджету України за рахунок боргових джерел у 2012 році планується Кабміном в обсязі 98,5 млрд грн, з яких 38,1% - зовнішні запозичення, тоді як в 2011 році держпозики становили 80,6 млрд грн, зокрема зовнішні - 33,7%.

Уряд очікує зростання держборгу в цьому році з 357,3 млрд грн до 415,3 млрд грн.

Основним чинником посилення боргового навантаження на держбюджет у найближчій перспективі є необхідність погашення боргів, здійснених за останні чотири роки.

Але вже в 2013-му і 2014 роках, згідно з прогнозами Кабміну, обсяг запозичень сягне 82 млрд гривень і 94,3 млрд гривень відповідно.

Нагадаємо, 8 липня міністр фінансів Юрій Колобов заявив, що в червні уряд повинен направити на сплату за держпозиками 26 млрд грн, або близько 30% всіх річних платежів за боргами. І зобов'язання належним чином були виконані (погашено, зокрема, євробонди, частково рефінансовано кредит ВТБ тощо).

Як повідомлялося, в червні міжнародні золотовалютні резерви України скоротилися на 1,44 млрд дол, або на 4, %. Як повідомили в НБУ, зменшення резервів відбулося переважно через те, що в червні Україна погасила 1,8 млрд дол за зовнішнім держборгом в іноземній валюті, а також через великі обсяги продажів Нацбанком валюти на міжбанку.

Зокрема, минулого місяця уряд погасив кредит Банку ВТБ і відсотки по ньому обсягом 1,1 млрд дол і єврооблігації України на суму майже 600 млн дол. Крім того, також протягом місяця НБУ продавав і купував валюту на міжбанку, в результаті чого від'ємне сальдо інтервенцій регулятора становило мінус 704 млн дол.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 948 | Додав: adminA | Теги: напозичала, україна, 50 мільярдів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]