Сб, 2024-04-20, 03:31
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:43
Україна залишається стратегічним партнером для ЄС - президент Європарламенту
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Президент Європарламенту Мартін Шульц називає відносини з Україною дуже важливими. За його словами, Україна - це справді стратегічний партнер для ЄС, пише тижневик "Дзеркало тижня. Україна".

Про це Шульц сказав під час зустрічі з делегацією Національної спілки журналістів України (НСЖУ) на чолі з секретарем НСЖУ Олегом Наливайко.

"Глибока і всебічна торгівельна угода між ЄС і Україною (зона вільної торгівлі, ЗВТ - ред.) В рамках угоди про асоціацію є для нас дуже важливим пунктом, як з економічної точки зору, так і зі стратегічної точки зору, і з точки зору поставок енергетичних ресурсів в ЄС ", - сказав він.

"У нашій політиці сусідства Україна відіграє в регіоні Чорного моря ключову роль, це дійсно стратегічний партнер для ЄС, і таким чином, крім питань про справи (колишнього прем'єр-міністра - ред.) Юлії Тимошенко та інші справи, співпраця між нами і Україною є дуже важливою, і у нас дійсно величезні наміри для співпраці між вашою країною і ЄС", - додав Шульц.

При цьому він зазначив, що в Європейському парламенті постійно лунають заклики до представників різних політичних груп як можна більше посилювати співпрацю з депутатами Верховної Ради України.

Президент Європарламенту також висловив надію на те, що наступні парламентські вибори в Україні будуть відповідати міжнародним стандартам демократичних виборів.

"Коли ми дивимося на парламентські вибори, ми сподіваємося, що вони будуть відкритими, чесними, вільними, і кращими, ніж у ваших сусідів. Представники Європейського парламенту будуть приймати участь у спостереженні за виборами в складі делегації, яка буде направлена ​​в Україну", - сказав Шульц.

При цьому він висловив надію на те, що подальший розвиток ситуації в Україні буде проходити в рамках плюралістичної, змішаної президентсько-парламентської демократії.

"На нашу думку, це - найкращий шлях для України", - підкреслив він.

Як повідомлялося на початку літа 2011 року, угодa щодо створення зони вільної торгівлі (ЗВТ) між Україною та Європейським Союзом булa практично готовa, але залишалися три неврегульованих питання, за якими Київ запропонував свій компромісний підхід.

Як відомо, європейська інтеграція визначається одним з головних зовнішньополітичних пріоритетів України, і основним першочерговим завданням на найближчу перспективу є завершення переговорів і підписання Угоди про створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС як невід'ємної частини Угоди про асоціацію з ЄС.

Відзначимо, що Європейська комісія неодноразово висловлювала готовність підписати угоду про зону вільної торгівлі між Європейським Союзом та Україною.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1110 | Додав: adminA | Теги: Україна залишається стратегічним па | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]