Чт, 2024-03-28, 15:53
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

14:46
Україна запрошує російських "ревізорів" перевірити фабрики Roshen
Інші останні Економічні новини
Україна закликала Росію відновити імпорт продукції Roshen і запропонувала російським експертам провести, якщо необхідно, перевірку якості продукції компанії на фабриках-виробниках. Про це повідомив перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України Анатолій Максюта, пише УНІАН.

"Ми хочемо, щоб будь-які інспектори з російського боку, якщо є в цьому необхідність, приїхали на фабрики виробника, провели перевірки і ще раз переконалися в тому, що продукція якісна. Якщо будуть виявлені якісь недоліки, тоді розробимо план їхнього усунення", - заявив Максюта.

Він також додав, що, на його думку, сьогодні є всі умови і підстави для того, щоб відкрити доступ продукції на ринок і дати можливість українським фабрикам працювати в тому режимі, в якому вони працювали раніше.

29 липня Росія призупинила імпорт продукції чотирьох фабрик української корпорації Roshen: київської, вінницької, маріупольської і кременчуцької. Глава відомства Геннадій Онищенко зробив заяву про заборону ввезення кондитерських виробів компанії Roshen на територію РФ з причини невідповідності вимогам до якості і безпеки.

За даними Укркондпрому, заборонні заходи Росспоживнагляду завдадуть українській економіці значних економічних збитків. Зокрема, щомісячний експорт кондитерської продукції Roshen до РФ становить в середньому 135 млн грн.

Нагадаємо, що, за словами Онищенка, Росспоживнагляд має намір провести перевірку якості борошняної кондитерської продукції, виробленої в Україні. Також відзначимо, що компанія Roshen призупинила постачання всіх видів кондитерських виробів у Росію.

Аналітики впевнені, що розв'язування Москвою торговельних воєн і безпідставне закриття ринку для товарів з України, останнім з яких виявилася продукція корпорації Roshen, має дві мети - зірвати підписання Україною Угоди про асоціацію з ЄС і завуалювати неефективність розвитку Митного союзу.

Зазначимо також, що Молдова, Бєларусь, Казахстан і Таджикистан не виявили в складі українських цукерок будь-яких небезпечних речовин.

Укркондпром: у росіян немає претензій до якості цукерок Порошенка

Росспоживнагляд не має претензій до показників якості та безпечності продукції української кондитерської корпорації Roshen. Про це заявив керівник асоціації "Укркондпром" Олександр Балдинюк, передає Gazeta.ua.

За його словами, зауваження російського контролюючого органу звелися лише до маркування харчової цінності. Він наголосив, що згідно з російським законодавством, порушення вимог до маркування не є підставою для заборони ввезення всієї продукції на митну територію РФ.

Керівник Укркондпрому висловив сподівання, що заборона на ввезення продукції Roshen до РФ є непорозумінням, яке буде врегульовано в найкоротші терміни.

"Ми сподіваємося, що вже на цьому тижні відбудуться офіційні українсько-російські переговори з цього приводу, в ході яких сторони домовляться про скасування заборони", — цитує слова Балдинюка прес-служба Укркондпрому.

Глава Асоціації нагадав, що позапланові перевірки продукції "Рошену" були проведені компетентними органами Бєларусі, Казахстану, Таджикистану і Молдови, які підтвердили відповідність української кондитерської продукції нормативним документам.

Експерт: наступний удар завдадуть по оточенню Януковича

Росспоживнагляд заборонив ввезення кондитерських виробів компанії Roshen через євроінтеграційні процеси в Україні. Таку думку висловив заступник генерального директора Центру Разумкова Валерій Чалий у ефірі "Ера-FM".

"Час прийняття рішення, його тональність показують, що це свідома реакція на євроінтеграційний процес України. Проблема Росії - завернути Україну в іншому напрямку. Це не поодинокий випадок. Були питання стосовно сирів, труб", - сказав Чалий.

За його словами, ситуація з Roshen - це удар не тільки по власнику корпорації Петрові Порошенку, а й по оточенню президента Віктора Януковича.

"Порошенко - політик, який орієнтується на європейську інтеграцію, потенційний кандидат у мери Києва. Очевидно, не так багато людей, які не прив'язані безпосередньо до чинної влади. Те, що його обрали невипадково, - зрозуміло. Але мета інша. Думаю, наступною мішенню буде оточення Віктора Януковича", - зазначив Чалий.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 928 | Додав: adminA | Теги: російських ревізорів, фабрики Roshen, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]