Пт, 2024-04-19, 03:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:52
Україна завершила навчальні ракетні стрільби на півдні
Інші останні Офіційні новини

Контрольно-льотні випробування зенітних керованих ракет завершені, повідомив начальник Генштабу Віктор Муженко в Фейсбуці.

"Збройні сили зробили потужний крок у плані підвищення своєї боєздатності та набуття можливостей щодо захисту своєї держави. Повітряний кордон України - недоторканний!" - написав він.

Випробування керованих ракет середньої дальності в Херсонській області успішно завершені в п'ятницю, 2 грудня, повідомляє секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов.

"Сьогодні вранці на півдні були проведені військові навчання, під час яких відбулись випробувальні пуски керованих ракет середньої дальності. Ракети підтвердили свої бойові характеристики і потрапили точно в ціль", - розповів Турчинов у своїй заяві щодо проведення навчань, оприлюдненій у п'ятницю, 2 грудня.

За його словами, ракетні запуски відбулися відповідно до затвердженої програми, в точно запланований час і в точно запланованому місці.

"Також важливо підкреслити, що протягом багатьох років російська агентура та продажні керівники Міністерства оборони свідомо знищували систему протиповітряної оборони України. І для нас були дуже важливі ці випробування і ці навчання. Тому що це дуже серйозний крок до відновлення протиповітряного захисту нашої країни", - додав Турчинов.

Раніше начальник прес-служби Повітряних сил ЗСУ Роман Юрчило повідомив, що У п'ятницю, 2 грудня, в Херсонській області тривають навчання Повітряних сил Збройних сил України, проте запусків ракет наразі немає, пише "Інтерфакс-Україна".

"Згідно з планом проведення навчань, у нас сьогодні резервний день. Запуску ракет немає. Самі навчання розпочалися ще 28 листопада, підрозділи прийшли (на місце – ред.), розгорнулися, почали виконувати завдання", - розповів Юрчило.

"За планом стрільби були вчора. Сьогодні резервний день. Навчання тривають, завдання виконуються. Запуску ракет поки що немає", - додав він.

Як повідомлялося, раніше начальник прес-центру повітряного командування "Південь" Володимир Крижанівський заявив, що другий день навчальних стрільб Повітряних сил ЗСУ в Херсонській області запланований на п'ятницю і розпочнеться, як тільки погодні умови сприятимуть цьому.

За його словами, стрільби проводитимуться за тим самим сценарієм, що й у четвер, 1 грудня.

"Ракети стрілятимуть тільки по умовних цілях у повітряному просторі України і над відкритим морем. Як і вчора, все відбуватиметься із суворим дотриманням норм міжнародного права, тому претензій ніяких бути не може", - наголосив Крижанівський.

У Генштабі ЗСУ анонсували проведення планових навчань Повітряних сил ЗСУ 1-2 грудня 2016 р. у південній частині України, у рамках яких, зокрема, відбудуться стрільби зенітно-ракетних комплексів середнього радіусу дії.

Увечері 1 грудня в Міноборони України заявили про успішне завершення першого дня навчань з виконання практичних запусків зенітних керованих ракет і продовження їх у п'ятницю, 2 грудня, в повному обсязі. За результатами першого дня було здійснено 16 запусків ракет із метою ураження умовних цілей, усі успішно.

Навчання викликали обурення у РФ - вона вважала, що ракети запускатимуть на її територію.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Офіційні новини | Переглядів: 815 | Додав: adminA | Теги: Південь, україна, навчальні ракетні стрільби | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]