Вт, 2024-04-16, 13:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:49
Україна звернулася до 14 країн у справі Шеремета
Інші останні Кримінальні новини

У рамках розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета українські правоохоронці направили міжнародно-правові доручення у 14 країн.

Про це повідомив журналістам заступник голови Нацполіції – начальник Головного слідчого управління Олександр Вакуленко, передають "Українські новини".

"Робота триває, усі члени слідчої групи працюють, здобута інформація аналізується, систематизується й оцінюється на предмет напрямку подальшого розслідування", – сказав він.

Вакуленко наголосив, що розголошення інформації може завадити розслідуванню.

Він не став прогнозувати терміни завершення розслідування, зазначивши, що ще очікуються відповіді від низки країн на міжнародно-правові доручення від України.

"Ми звернулися по міжнародно-правову допомогу до 14 країн, відправили доручення відповідні через Генеральну прокуратуру... Поки ми не отримали інформацію, думаю, що буде недоречно й зайве казати, у які країни й щодо чого спрямовані доручення", – сказав Вакуленко.

Також він повідомив, що до складу слідчо-оперативної групи з розслідування вбивства Шеремета включено співробітників Служби безпеки України.

Як відомо, одного з керівників "Української правди", теле- й радіожурналіста Павла Шеремета убили в центрі Києва 20 липня 2016 року, підклавши вибухівку під автомобіль власника УП Олени Притули.

Поліція назвала це терактом, однак ні організаторів, ні виконавців убивства досі не встановили й не затримали – попри викладене в інтернет відео про людей, які закладають вибухівку, і обіцянку поліції оприлюднити фотороботи підозрюваних.

У слідства є пріоритетна версія вбивства Шеремета – його професійна діяльність.

8 лютого 2017 року слідчі показали відео з можливо причетними до вбивства Шеремета особами.

При цьому міністр внутрішніх справ Арсен Аваков відмовився показувати фотороботи вбивць Шеремета, бо "зарано".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 749 | Додав: adminA | Теги: україна, справа Шеремета, 14 країн | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]