Пт, 2024-04-19, 18:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:41
Українці голосують за партії як футбольні фани вболівають за клуби - політолог
Інші останні Політичні новини

Українські громадяни, незважаючи на критичне ставлення до політичних сил, ставляться до партій як до футбольних клубів, вважає політолог Володимир Фесенко, передає УНН.

"З одного боку, значна частина України не довіряє політичним партіям. Але при цьому більшість з них приходить на вибори і голосує за ту чи іншу партію. ​​При цьому 40% громадян мають стійку партійну симпатію. Тому в суспільстві парадоксально поєднується недовіра до інституту партій, але водночас люди звикли до того, що є політичні партії, до яких вони належать, немов до футбольних клубів - одні подобаються, а інші - ні", - зазначив Фесенко.

На думку експерта, в українському суспільстві немає запиту на існування партії-гегемона, яка є ознакою тоталітарного суспільства.

"У нас є партійний плюралізм, і тут ми пішли вперед навіть порівняно з Росією: більшість суспільства не сприймає існування єдиної партії. Тим, хто прагне до гегемонізму, слід розуміти, що ми вже пішли від цього стану і повертатися до нього не збираємося", - додав Фесенко.

Раніше повідомлялося, що до продажу свого голосу на виборах "повністю позитивно" ставляться 11% опитаних громадян України. Понад 60% українців впевнені, що результати виборів до ВР будуть сфальсифіковані.

Нагадаємо, в серпні 2011 року радник Президента Ганна Герман в ході чату в одному з електронних ЗМІ охарактеризувала двопартійну систему в США з двома основними партіями - демократів і республіканців - як зрілу, і зазначила, що Україна рухається у аналогічному напрямі.

На думку Герман, в Україні маленькі партії в тому чи іншому ступені все однак мають залежність від двох найбільших партій - партії влади або опозиційної сили.

"Це ні для кого не секрет. Про це просто ніхто не говорить вголос", - додала вона.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1080 | Додав: adminA | Теги: Партії, футбольні фани, Українці голосують | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]