Пт, 2024-03-29, 16:57
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:33
Українці на новорічні свята викинуть у смітник близько мільярда гривень
Інші останні Економічні новини
За результатами дослідження Українського клубу аграрного бізнесу, до 10% продуктів харчування, які куплені українцями до новорічного та різдвяного столу, в остаточному підсумку не використовуються і викидаються в сміття, передає Korrespondent.net.

Як повідомили в компанії, з звичайного святкового столу на чотирьох дорослих та двох дітей у середньому буде втрачено продуктів на 180 гривень. Таким чином, для всього міського населення України святкові відходи складають майже 930 мільйонів гривень.

"Таким чином, під час свят міським населенням на смітник викидається кількість продукції еквівалентна 7500 тонн ковбаси Московської або 13 тисяч тонн твердого сиру, або ж 60 тисяч тонн мандаринів", - сказав Тарас Гагалюк, директор агентства AgriSurvey УКАБ .

За інформацією Гагалюк, під час опитування 59% респондентів повідомили, що у них в час свят псується до 5% закуплених продуктів, а тих, хто викидає більше 25% куплених до столу продуктів, виявилося 5%.

Подібні показники говорять про те, що українцям є до чого прагнути в плані культури споживання. У той же час, за даними Організації продовольства і сільського господарства ООН (FAO), щороку у світі псується близько 1,3 мільярда тонн продуктів харчування, а це близько третини продукції, призначеної для харчування.

Раніше повідомлялося, що в Україні на новорічні та різдвяні свята витратять 30 мільйонів гривень. Про це заявив перший заступник міністра культури Юрій Богуцький, йдеться у повідомленні на сайті уряду.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 964 | Додав: adminA | Теги: новорічні свята, Мільярда гривень, українці, смітник | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]