Ср, 2024-04-24, 01:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:23
Українці "пишуть нову повість для Європи", і ЄС їх підтримає
Інші останні Новини Європейського Союзу
Молоді люди на холодних вулицях Києва пишуть нову повість для Європи, і Європейський Союз має право і обов'язок їх підтримати.

Про це заявив президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Виступаючи в понеділок, 9 грудня, у Мілані, президент Єврокомісії сказав: "Подивіться на Україну. Ті молоді люди, які борються на вулицях України на морозі, пишуть нову повість для Європи".

На цьому місці його перервали тривалими оплесками, після яких Баррозу продовжив:

"Коли ми бачимо на холодних вулицях Києва чоловіків і жінок з прапорами ЄС, які борються за цей європейський прапор, це тому, що вони також борються за Україну і за своє майбутнє", - сказав Баррозу.

"Тому що вони знають, що Європа це не просто земля можливостей в плані економічного розвитку, але тому що вони бачили, що сталося це в Польщі, що відбулося в Балканських країнах, і тому що Європа - це обіцянка надії і свободи", - зазначив він.

У зв'язку з цим президент Єврокомісії заявив: "Я думаю, що ЄС має право і обов'язок стояти на боці народу України в цей дуже важкий момент".

Він також заявив, що вважає "неправдою", що європейський шлях розвитку підтримують тільки українці західної частини країни.

"Це неправда, що це (підтримка європейського вибору) тільки в західній частині України. Ні. Більшість українців дбають про майбутнє в мирі та свободі, і я думаю, що це наш обов'язок визнати їх сьогодні", - сказав Баррозу.

Фюле і Лінкявічюс: між Україною та ЄС треба відновити довіру, Угода – на столі

У Брюсселі говорять про необхідність відновлення довіри між Україною та Європейським Союзом.

Про це заявив міністр закордонних справ головуючої в ЄС Литви Лінас Лінкявічюс у понеділок у Брюсселі на прес-конференції.

"Ми повинні відновити довіру. Ми відкриті для переговорів, для розмов, але ми також хотіли б бачити конкретику з їх (української) сторони", - зазначив він.

"Дуже важливо продемонструвати, але не на словах, а показати, що, дійсно, можемо відновити довіру. Зараз настав час для примирення, показати готовність продовжувати діалог", - уточнив міністр.

Європейський комісар із питань розширення та Європейської політики сусідства Штефан Фюле висловив сподівання, що в Україні буде знайдено консенсус, і "не лише для того, щоб вирішити проблему перевищення використання сили проти демонстрантів, що ми бачили, а також знайти консенсус у співтоваристві, як вирішити економічні труднощі та фінансову ситуацію, а також знайти консенсус, як відновити процес, результатом якого буде підписання угоди про асоціацію".

"Наша пропозиція залишається в силі, і Угода про асоціацію - на столі. Ми готові підписати, коли підписати буде готова українська сторона", - нагадав він.

Раніше президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу в телефонній розмові з президентом України Віктором Януковичем повторив необхідність політичного вирішення нинішньої напруженої ситуації шляхом діалогу з опозицією і громадянським суспільством.



Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини Європейського Союзу | Переглядів: 1124 | Додав: adminA | Теги: Європи, повість, українці, ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]