Чт, 2024-04-25, 23:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:13
Українці просять ЄС вжити санкцій проти переслідувачів опозиції
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Народний депутат України Юрій Одарченко (фракція "БЮТ-Батьківщина") передав представництву Європейського Союзу в Україні звернення за підписом ста тисяч громадян застосувати санкції до українських чиновників, причетних до переслідування опозиції та згортання євроінтеграційного процесу в країні.

Одарченко зустрівся з головою представництва ЄС в Україні Жозе Мануелем Пінту Тейшейрою та передав йому пакет документів із прізвищами 40 чиновників України, яким, на думку людей, необхідно обмежити в'їзд до Європи, повідомили у прес-службі партії "Батьківщина".

"У нас велике прохання звернути увагу на це звернення і розпочати санкції проти цих чиновників. Це звернення до Євросоюзу не лише від громадян, а й від близько 600 депутатів усіх рівнів", - сказав депутат, звертаючись до Тейшейри.

У свою чергу голова представництва ЄС нагадав про занепокоєння Євросоюзу в контексті підтримки європейських цінностей в Україні.

Коментуючи журналістам переданий документ, Одарченко сказав: "Лунають запевнення президента Януковича про те, що він підтримує євроінтеграційний курс. Але ми бачимо за діями, що фактично в нього цілком інша мета - діаметрально протилежна. Сьогодні він застосовує політичні тортури проти опозиції".

Водночас, за словами парламентарія, в переданому документі немає прізвища президента України Віктора Януковича. "Януковича в цьому списку немає, там записано прізвища людей, які чинили конкретні порушення. Там близько 40 прізвищ чиновників, які, з точки зору громадськості, мають бути обмежені у в'їзді до Європи, також необхідно обмежити рух їхніх фінансових ресурсів у країнах Європи".

За словами Одарченка, у списку зазначено прізвища керівників органів прокуратури України, суддів, деяких чиновників. Також у документі наведено факти вчинення цими людьми, як стверджує депутат, дій із переслідування опозиційних політиків, згортання євроінтеграційних процесів, а також інші порушення.

"Близько ста тисяч громадян зібрали підписи, якими вони просять Європейський Союз застосувати санкції до тих чиновників, причетних і до конституційного перевороту в країні, і до політичних тортур проти політичних опонентів", - зазначив депутат.

Він висловив сподівання на те, що Євросоюз "сприйме пропозицію людей і застосовуватиме ці санкції так, як це робиться стосовно окремих чиновників і політичних діячів у Білорусі". Він нагадав, що в Бєларусі 245 чиновників не можуть в'їжджати до країн Європи, також обмежено рух їхніх коштів у цих країнах.

"Ми вважаємо, що такі дії проти конкретних осіб в Україні допоможуть політикам "протверезіти" й відчути, що вони не безкарні. В нас велике прохання до європейських інституцій розглянути ці прохання і почати застосовувати відповідні санкції", - додав Одарченко.

За словами парламентарія, Тейшейра засвідчив позицію Європейського Союзу щодо євроінтеграційних намірів і підтвердив, що "Європа хоче бачити Україну в ЄС, але демократичну Україну, без політичних переслідувань". Одарченко пояснив, що протягом 10 днів представництво Євросоюзу дасть офіційну відповідь на це звернення.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1105 | Додав: adminA | Теги: звернення, санкції ЄС | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]