Вт, 2024-04-23, 10:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

11:46
Українці вже отримали від світу "ляпаса" і санкції, заявив екс-голова МЗС
Інші останні Політичні новини

Україна опустилася в міжнародних іміджевих рейтингах на такі низькі позиції, до котрих за попередньої влади, при всіх її недоліках, не доходила. Про це заявив керівник Міністерства закордонних справ України в 2007-2009 рр. Володимир Огризько.

На його думку, політика теперішньої влади веде країну до глухого кута. "Не думаю, що такий курс може бути продовжений. Це шлях до соціального вибуху і міжнародної ізоляції", - зізнався він.

Огризько певен, що ізоляція та санкції стосовно України вже мають місце, про що свідчить нещодавно резолюція Європарламенту. "Сам факт появи такої резолюції — це ляпас Україні, ляпас усім нам, українцям. Бо цим нас відгороджують від нормальної цивілізованої спільноти", - зазначив він.

"Кажуть, ой, як добре, що в цій резолюції нема санкцій. Це абсурд, бо сама резолюція — це вже санкції. Це шалений удар по іміджу України", - вважає Огризько.

Колишній міністр закордонних справ припускає, що наслідки озвученої позиції Європарламенту можуть бути максимально негативними, а до керівництва країни, якщо воно не дослухається до цих останніх попереджень, будуть вжиті персональні санкції.

Про підписання угоди щодо асоціації з ЄС Україні, на думку дипломата, вже слід забути. "Ми не просуватимемося дорогою демократичних перетворень, ми не матимемо з Європою функціонуючу зону вільної торгівлі. Ми не матимемо вільного режиму пересування, про який ми всі говоримо. Тобто це такий надзвичайно серйозний, потужний негатив, який сиплеться не тільки на правлячу верхівку, а на голову кожного з нас", - запевнив Огризько.

Зазначимо, останнім часом через ситуацію довкола Тимошенко відносини України і ЄС погіршилися. Президент України Віктор Янукович назвав це корисною для всіх "паузою", хоча західні лідери попереджають про можливу міжнародну ізоляцію країни. Європейські політики ледь не влаштували бойкот Євро-2012 в Україні, а через масову відмову президентів МЗС було змушене перенести саміт в Ялті на невизначений термін.

Тим не менш, Київ хоче чим скоріше підписати Угоду про асоціацію з ЄС або хоча б її економічну частину. Документ був парафований, але низка європейських країн заявила, що не ратифікує Асоціацію, поки лідери опозиції перебувають у в'язниці, а влада України не поважатиме цінностей ЄС. Брюссель бачить прогрес Києва щодо євроінтеграції, але стурбований вибірковим правосуддям.

24 травня Європарламент прийняв резолюцію щодо України - четверту за останній рік. У документі немає заклику бойкотувати Євро-2012 і ні слова про санкції. З іншого боку, там багато критики на адресу влади. У резолюції зазначено, що для асоціації з ЄС Україні треба звільнити політв'язнів і провести чесні вибори. Політиків, які приїдуть на ЧЄ, просять відвідувати Тимошенко, Луценка та інших в'язнів.

Також ЄП просить забезпечити безпристрасність і прозорість касаційного процесу у справі Тимошенко і розмежувати політичну і кримінальну відповідальність, внісши зміни до Кримінального кодексу. Україна поспішила пообіцяти, що візьме до уваги резолюцію Європарламенту та розробить відповідні закони.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1013 | Додав: adminA | Теги: голова МЗС, санкції, Українці ляпаса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]