Пт, 2024-03-29, 11:18
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:05
Українців закликають об'єднатися задля захисту від міліції
Інші останні Кримінальні новини
Громадські організації закликають українське суспільство самоорганізуватися для захисту своїх законних прав. Такий заклик висловив на прес-конференції голова Громадянського конституційного конгресу Юрій Збітнєв, пише "Тиждень"

"По суті, населення сприймає силові структури як велике організоване злочинне угруповання і демонструє готовність захищати себе й державу від зазіхань на свої права та Конституцію. Коли право перетворюється на безправ'я, то опір стає обов'язком кожного законослухняного громадянина", - повідомив Збітнєв.

Він додав, що останнім часом в Україні спостерігається збільшення випадків свавілля з боку правоохоронних органів, і тому люди мають об'єднатися для того, щоб мати можливість захистити себе і свою родину.

За словами Збітнєва, на шляху консолідації та активізації протестних рухів необхідно обмінюватися технологіями громадянського протесту, вдосконалювати технології самоорганізації та вироблення пропозицій для розв'язання проблем конкретного населеного пункту, здійснювати інформаційний супровід акцій протесту. Крім того, необхідні координація протестів у різних регіонах України, а також інформування про реальну ситуацію всередині країни та за її межами в разі протистояння населення і влади.

Він наголосив, що потрібне створення реальних структур на місцях, здатних організовано захистити місцеве населення від протиправних дій.

Збітнєв також зазначив, що в такій ситуації міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко повинен подати у відставку, а всередині країни має бути проведена кардинальна реформа органів міліції.

У свою чергу голова координаційної ради Національної поліції місцевого самоврядування Володимир Волков наголосив, що співробітники української міліції мають після ситуації, що склалася в країні, добровільно піти у відставку.

"Я запропонував би їм особисто піти з цього угруповання, написати заяву й піти", - сказав він.

Крім того, Волков підтримав ідею самоорганізації громадян на місцях і висловив необхідність обрання так званих "керівників відділів безпеки" в різних районах країни, яким цілком довіряли б люди і зверталися б до них по допомогу в разі протиправних дій з боку правоохоронних органів. Як повідомлялось, Amnesty International в Україні вимагає незалежного розслідування звинувачень проти міліціонерів.

Нагадаємо, 28 червня міліціонер Дмитро Поліщук (племінник прокурора Заводського району Миколаєва) та таксист Сергій Рябіненко були затримані за підозрою у зґвалтуванні, скоєнні розбійного нападу та заподіянні тяжких тілесних ушкоджень мешканці Врадіївки Ірині Крашковій. Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб.

Водночас місцеві мешканці вимагали притягнути до відповідальності ще одного підозрюваного у скоєнні злочину, на якого вказала потерпіла, - старшого лейтенанта міліції Євгена Дрижака. Міліціонер є похресником начальника Миколаївського облуправління міліції Валентина Парсенюка.

У прокуратурі Миколаївської області запевняли, що Дрижак має алібі – у момент скоєння злочину він нібито був на чергуванні в РВВС. Однак вже 2 липня Дрижака затримали та перевели зі статусу свідка в статус підозрюваного у кримінальному провадженні. 3 липня його заарештували до 15 серпня.

Українській міліції довіряє ледь більше ніж 1% громадян - "Свобода"

Народний депутат від фракції ВО "Свобода" Андрій Іллєнко переконаний, що після брутального скандалу з міліціонерами-ґвалтівниками у смт Врадіївка на Миколаївщині міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко має піти у відставку.

"Насамперед я хотів би сказати, що це не перший подібний випадок. У нас випадків, коли саме співробітники правоохоронних органів скоювали аварії зі смертельними наслідками для багатьох людей, будучи в стані алкогольного чи наркотичного сп'яніння, або чинили різні терори та безчинства проти місцевих мешканців, дуже багато", - зазначив Іллєнко. За його словами, у таких вчинках силовиків простежується певна система, яка негативно позначається на їхньому рейтингу.

"Якщо ми подивимося на результати авторитетних соціологічних опитувань, то довіра до міліції серед українців становить 1%. Якщо ж узяти всіх міліціонерів і членів їхніх родин, то це становитиме більш ніж 1%", - уточнив "свободівець".

Він наголосив, що така цифра насправді свідчить про нульовий рівень довіри до правоохоронних органів, що є ознакою деградації держави як такої. "На сьогодні це має бути відповідальність міністра. Безумовно, має бути його відставка. Тому що це зробили не просто злочинці, це зробили офіцери міліції", - заявив Іллєнко.

Водночас, на переконання нардепа, міліціонери-ґвалтівники не понесли б жодної відповідальності, якби у цей процес не втрутилася громадськість, і якби у Врадіївці не стався народний бунт і "не розгромили райвідділок".


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Кримінальні новини | Переглядів: 894 | Додав: adminA | Теги: Українців закликають об'єднатися, захисту від міліції | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]