Пт, 2024-04-26, 01:29
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:03
Українцям Любомир Гузар пояснив, як налагодити своє життя в умовах війни
Інші останні Релігійні новини

Екс-глава УГКЦ Любомир Гузар дав пораду українцям, що зробити, щоб налагодити своє життя. Про це пише "Новое время".

На думку владики Любомира, неоголошена війна поставила українців перед необхідністю змінюватися: "Багато з нас були радянськими людьми, які звикли до того, що вони ні про що не думають, про все для них дбає держава, а їх головне завдання - споживати. Сьогодні люди починають діяти. Нам важливо розуміти, що якщо ми не будемо щось робити, щось добре і хороше, з нас нічого не вийде", - говорить він.

Блаженніший владика вважає вкрай невірним зневажати і ненавидіти жителів східних областей. На його думку, смішно і безглуздо відкидати людей, які довго живуть в умовах важкого конфлікту: "Двадцять років тому донеччани та луганчани теж голосували за єдину і незалежну Україну. Хто нам дав право говорити, хто нам приємніший, а хто ні? Вони наші співвітчизники, їм треба допомогти, їх треба підтримати, вони ж були довгий час кинуті нами, а ми того не помічали".

Найважливіший урок важких подій в Україні Любомир Гузар бачить у відкритті українцями здатності жити один для одного, з урахуванням іншої людини: "Адже кожен раніше жив для себе. Як же тепер зробити так, щоб кожен жив, враховуючи інших? І тут важливо грунтовно перевиховувати народ. Всі ми повинні цим вихованням займатися - держава, церква, кожен громадянин".

Спільні зусилля, спрямовані на повернення до нормального життя, і є, на його думку, об'єднавча ідея України.

Раніше Гузар заявляв про те, що українці повинні захищати не тільки себе, але й інших. "Ми, християни, маємо повне право захищати себе, коли хтось на нас нападає, а також право захищати свої права і прагнення бути незалежною державою".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Релігійні новини | Переглядів: 966 | Додав: adminA | Теги: життя в умовах війни, Українцям, Любомир Гузар | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]