Пт, 2024-03-29, 02:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:12
Українцям не можуть показати фільм Зануссі з Богданом Ступкою
Інші останні Культурні новини

Інтереси польських продюсерів поки що не дозволяють українським глядачам побачити фільм Кшиштофа Зануссі "Серце на долоні", в якому Богдан Ступка зіграв одну зі своїх найвидатніших ролей, повідомляє ZN.UA.

Незважаючи на те, що реліз стрічки датований вереснем 2008 року, і що за головну чоловічу роль у ньому Ступка отримав Гран-прі на Римському міжнародному кінофестивалі, в українському прокаті картини досі не було.

Картину побачило вузьке коло гостей та учасників кількох міжнародних кінофестивалів. Але в українському прокаті стрічки досі не було. Сам Ступка волів, щоб одну з найцікавіших його робіт побачило за можливості широке коло глядачів, зазначає видання.

Як зізналася керівник Держкіно України Катерина Копилова, "ми б дуже хотіли цю картину побачити у всеукраїнському прокаті, готові на максимальну кількість копій, готові до серйозної рекламної підтримки, але, на жаль, є не залежні від нас обставини - це інтереси продюсерів, зокрема польської сторони. Утім, сподіваємося, що з часом все владнається, і шанувальники таланту Ступки відкриють для себе улюбленого актора ще в одному фільмі".

Польське виробництво проекту - Monolith Films. Продюсер - Влодзімеж Нідераус. З української сторони - SOTA Cinema Group, продюсер - Олег Кохан.

Кохан повідомив, що також дуже хоче донести до українського глядача фільм "Серце на долоні". Однак, за його словами, через фінансові проблеми не вдалося зробити український дубляж стрічки. Тому було вирішено після вирішення всіх економічних нюансів довкола проекту показати його польською мовою (із субтитрами).

У фільмі-притчі польського режисера Кшиштофа Зануссі "Серце на долоні" Богдан Ступка зіграв якогось польського олігарха, що потрапляє в лікарню із хворим серцем, а молодий герой-романтик (який не може вписатися в реалії цього світу) стає старому "донором" - і на долоні дарує власне серце.

Нагадаємо, 24 липня Україна попрощалася з художнім керівником Національного театру імені Івана Франка, лауреатом Шевченківської премії, Героєм України, великим українським актором Богданом Ступкою. Народного артиста поховали на Байковому кладовищі столиці. Провести в останню путь легендарного актора Театру Франка, в якому Ступка працював 34 роки, прийшли тисячі його прихильників.

За повідомленнями ЗМІ, Ступка нібито написав листа президенту Віктору Януковичу, в якому назвав ім'я свого наступника і попросив виконати свою останню волю.

25 липня виконувачем обов'язків художнього керівника Національного театру ім. Івана Франка призначено головного режисера київського Молодого театру Станіслав Мойсеєва.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 1044 | Додав: admin | Теги: серце на долоні, фільм, зануссі | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]