Пт, 2024-04-19, 20:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:31
Українець Буц здобув другу перемогу для команди Kolss-BDC на велоперегонах Odessa Grand Prix
Інші останні Спортивні новини

Українець Віталій Буц (Kolss-BDC) виграв другу міжнародну гонку в рамках Odessa Grand Prix.

Екс-чемпіон України у груповій гонці випередив на фініші словенця Матея Мугерлі з Synergy Baku Cycling Project і латвійця Вестурса Лукчевичса зі збірної Латвії, повідомляє прес-служба оргкомітету змагань.

Якщо в перший день змагань не обійшлося без деяких курйозів, що жодною мірою не применшує заслуг переможця перегонів Олександра Поливоди з українсько-польської команди Kolss-BDC, то вже перед другим стартом було очевидно, що команді Миколи Скоренка, яка є лідером рейтингу Європейського туру, доведеться дуже нелегко. З одного боку, Kolss-BDC двічі перемагала на Race Horizon Park Maidan, яка також частково проходить по бруківці. Але така велика кількість бруківкових ділянок, включаючи підйоми, як в Одесі, можна зустріти хіба що на класичних гонках у країнах Бенілюксу і у Франції.

Тому немає нічого дивного в тому, що основна група почала рватися з перших метрів дистанції. Відразу після старту гонщики йшли на один з найскладніших підйомів на всьому важкому одеському колі, тому відстаючі з'явилися з перших метрів дистанції. Ну а атаки виходили далеко не тільки спортсмени від Kolss-BDC, але і, в першу чергу, від зарубіжних команд.

Найактивнішим із зарубіжних колективів виявилася азербайджанська команда Synergy Baku Cycling Project, менеджером якої є в минулому знаменитий британський велосипедист Джеремі Хант. Лідер команди словенець Матей Мугерлі пішов вперед, і опинився в головному відриві. Відрив, який врешті і вирішив долю гонки, складався з чотирьох осіб. У команди з Баку була чисельна перевага, бо капітану Мугерлі активно допомагав Максим Аверін, який довгий час дуже добре виглядав, але втратив контакт з трійкою суперників приблизно за два кола до фінішу. Як зазначив Мугерлі, це було викликано радше не тим, що Аверін не потягнув, а технічними проблемами з його велосипедом.

У свою чергу, Kolss-BDC був представлений у відриві "лише" одним гонщиком, але ним був визнаний лідер сильнішого українського колективу Віталій Буц, чемпіон України у груповій гонці 2014-го року. З урахуванням того, що Буц відмінно вміє фінішувати, саме його багато хто вважали головним фаворитом у боротьбі за перемогу. Ще одним гонщиком у вирішальному відриві дня був Вестурс Лукчевічс з сильної збірної Латвії. Але витримати конкуренцію з Мугерлі і Буцом він не зміг.

Словенець і українець приїхали на фініш разом, але трохи спритнішим на останніх метрах дистанції виявився Буц. Незважаючи на всі атаки Мугерлі, що той постійно робив на ділянках з бруківкою, скинути Буца йому не вдалося. Після Гран-прі Вінниці це вже друга в поточному році перемога Віталія на великих українських змаганнях. Ну а Kolss-BDC виграв у цьому році майже всі українські гонки. Виняток становив Гран-прі ІСД у Вінниці, де перемогу здобув Андрій Хрипта з команди Kyiv Capital Racing.

Мартін Брюін, міжнародний комісар UCI і головний суддя Odessa Grand Prix зазначив, що гонка пройшла на високому рівні і він задоволений роботою організаторів: "У мене досить великий досвід, і немає жодного старту, який проходив ідеально, і по ходу якого дотримуються абсолютно всі правила. І хоч 1 серпня були невеликі проблеми, в тому числі і з безпекою, то вже у другий день гонки організатори врахували всі помилки і все дійсно пройшло практично без зауважень. Це лише здається, що 140 з невеликим кілометрів – не надто велика дистанція. Насправді все якраз навпаки. Як організатори, так і, в першу чергу, самі гонщики подарували всім нам величезне видовище, і мені дуже приємно сидіти зараз з такими чемпіонами як Віталій Буц на подіумі. Вони – справжні герої, і зробили сьогодні титанічну роботу".

У свою чергу, президент Федерації велоспорту Олександр Башенко, так підсумував гонку: "Відмінна атмосфера в Одесі і велика кількість глядачів на узбіччях гонки ще раз показали і довели, що дебют Odessa Grand Prix в міжнародному календарі виявився більш ніж успішним. Залишається лише дочекатися наступного серпня, щоб ще раз насолодитися елітним велоспортом в Південній Пальмірі, так як гонки вже прописані в календарі на наступний рік".

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Спортивні новини | Переглядів: 857 | Додав: adminA | Теги: українець Буц, велоперегони Odessa Grand Prix, команда Kolss-BDC, друга перемога | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]