Чт, 2024-03-28, 14:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

09:34
Українець переміг на міжнародному конкурсі піаністів імені Вана Кліберна
Інші останні Культурні новини
Український піаніст Вадим Холоденко переміг у 14-му міжнародному конкурсі піаністів імені Вана Кліберна.

Змагання, на якому себе показують найкращі піаністи світу, проводиться кожні чотири роки, повідомляє "ВВС Україна".

Український музикант – 26-річний киянин, який живе в Москві, де навчається в Московській консерваторії імені П.І.Чайковського, – переміг на першому конкурсі імені Кліберна від часу смерті легендарного американського піаніста чотири місяці тому.

Холоденко, який у неділю переміг завдяки натхненному виконанню Концерту для фортепіано з оркестром №21 Вольфганга Амадея Моцарта, переміг також у двох інших категоріях - за найкраще виконання нового твору і за найкраще виконання камерної музики.

Він пояснює свої музичні досягнення тим, що його заняття музикою почалися у 5-річному віці.

На другому місці конкурсу – італійська піаністка Беатріче Рана, а на третьому – Шон Чен зі США.

Фінал конкурсу імені Вана Кліберна, у якому змагалися також Фей-Фей Дон із Китаю, Нікіта Мндоянц із Росії і Томокі Ската з Японії, транслювався наживо через Інтернет.

Переможець конкурсу отримує 50 тисяч доларів, запис свого виступу та запис у студії.

Американський піаніст Ван Кліберн помер у себе вдома у Форт-Ворті у штаті Техас на 79-му році життя. Музикант хворів на рак кісток.

Він зажив світової слави у 1958 році, коли переміг на міжнародному конкурсі імені Чайковського.

Конкурс його імені заснували колеги і друзі Кліберна у 1962 році. Вони прагнули відзначити його внесок у покращення відносин США і Радянського Союзу.

Він ніколи не виступав у ролі судді на конкурсі його імені, але за життя вручав призи переможцям.

"Цей конкурс залишається таким, як хотів Ван: підтримкою для молодих блискучих виконавців, які прагнуть поділитися своїм мистецтвом із ширшою аудиторією, - сказав директор конкурсу Жак Маркіз. - Вони приносять у світ класичної музики новий свіжий голос".

Раніше повідомлялося, що 5 березня українські піаністи Холоденко та Олександр Полійков, 25 років, увійшли до числа 30 учасників міжнародного конкурсу Van Cliburn International Piano Competition у віковій категорії від 19 до 30 років, що проводиться розташованою у штаті Техас американською мистецькою фундацією Вана Кліберна (Van Cliburn Foundation).


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 892 | Додав: adminA | Теги: Вана Кліберна, українець, міжнародному конкурсі піаністів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]