Ср, 2024-04-17, 00:00
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:27
Україні Брюссель надасть 70 млн євро на саркофаг для ЧАЕС. Перші транші макрофіндопомоги надійдуть в цьому році
Інші останні Економічні новини

   Європейська комісія готова надати 70 мільйонів євро для будівництва конфайнменту над зруйнованим 4-им енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Про це у понеділок 27 квітня на прес-конференції за результатами 17-го саміту "Україна-ЄС" заявив президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, передає "Укрінформ".

"Я оголошую президентові України про такий намір Європейської комісії – надати ще 70 мільйонів євро, щоб допомогти з питаннями, пов'язаними з конфайнментом, із укриттям Чорнобиля (4-го енергоблоку ЧАЕС)", - сказав він.

Також президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер наголосив, що є вказівка для надходження перших траншів макроекономічної допомоги Україні в поточному році, інформує "Інтерфакс-Україна".

"Я дуже радий вам повідомити, що є вже 250 млн (євро) остаточного траншу макроекономічної допомоги, і ми вже запустили за пропозицією Європейської комісії нову макроекономічну програму в розмірі 1,8 млрд євро. Європейські служби отримали вказівку видати другий, третій транш допомоги таким чином, щоб перші транші надійшли в цьому році", - сказав він на спільній з президентами України і Європейської Ради прес-конференції.

"Україні надзвичайно потрібна всебічна допомога партнерів. І в цьому контексті ми вдячні Євросоюзу за підтримку, в тому числі і шляхом надання нам макрофінансової допомоги для стабілізації нашої економіки. Я вітаю рішення Європейського Союзу про виділення нашій державі третьої програми макрофінансової допомоги у розмірі 1,8 млрд євро. Це на додаток до 6 млрд євро допомоги, яка вже була надана Євросоюзом раніше", - заявив президент України Петро Порошенко на прес-конференції за результатами саміту.

Нагадаємо, заступник керівника проекту з будівництва конфайнменту Віктор Залізецький повідомив, що для його закінчення потрібно ще близько 500 мільйонів євро.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 883 | Додав: adminA | Теги: транші, Україні, брюссель, саркофаг, 70 млн євро, ЧАЕС, цьому році | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]