Пт, 2024-03-29, 15:49
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:44
Україні ЄС хоче допомогти з законом про незаконне збагачення
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

ЄС хоче допомогти Україні з законом про незаконне збагачення

Європейський Союз запропонував комітету Верховної Ради з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності експертну допомогу для підготовки законопроектів про незаконне збагачення

Про це заявив голова представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Інтерфакс-Україна".

"Ми запропонували комітету Верховної Ради своїх експертів, щоб відповідний законопроект був підготовлений і рішення було знайдено", - сказав він.

Посол також висловив сподівання на те, що співпраця з ЄС по лінії макрофінансової допомоги не постраждає.

Нагадаємо, голова Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назар Холодницький пообіцяв оприлюднити повний перелік закритих кримінальних справ щодо незаконного збагачення 28 березня 2019 року.

Водночас міністр закордонних справ України Павло Клімкін висловив побоювання, що скасування статті про незаконне збагачення може вплинути на сприйняття України.

Довідка: 26 лютого ЗМІ повідомили, що Конституційний суд визнав неконституційною статтю 368-2 Кримінального кодексу, яка передбачає покарання за незаконне збагачення

27 лютого Конституційний суд опублікував відповідне рішення щодо скасування статті 368-2 Кримінального кодексу.

Пізніше у ЗМІ з'явилася інформація про те, що проти скасування статті про незаконне збагачення голосували чотири судді із 18 суддів Конституційного суду. Троє з них також виступили за відставку Станіслава Шевчука з посади голови КСУ.

За словами голови КСУ Станіслава Шевчука, рішення про неконституційність статті Кримінального кодексу про незаконне збагачення схвалювалося без будь-якого політичного тиску.

28 лютого на сайті Верховної Ради з'явився законопроект Порошенка про незаконне збагачення. Того ж дня його передали в комітет ВРУ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 856 | Додав: adminA | Теги: ЄС, закон про незаконне збагачення, україна | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]