Пт, 2024-04-19, 22:28
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

13:08
Україні Євросоюз надав 250 мільйонів євро безповоротної допомоги
Інші останні Економічні новини

Євросоюз виділив Україні 250 мільйонів євро безповоротної допомоги. Про це йдеться у повідомленні представництва Європейського Союзу в Україні.

Як зазначається, виплата є першим базовим траншем для України за Контрактом з розбудови держави, загальна вартість якого становить 355 мільйонів євро.

"Цей платіж ґрунтується на вірі в те, що Україна є на шляху до побудови сильної демократії. Це вимагає повної віддачі Уряду в процесі реформування, що стосується, наприклад, реформи державної служби, конкурентних державних закупівель, а надто боротьби з корупцією", - зазначив голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський.

Як повідомили у представництві ЄС в Україні, перший, базовий, транш виплачується після виконання чотирьох загальних умов (державна політика, макроекономічна стабільність, управління державними фінансами та прозорість бюджету).

Другий варіативний транш (очікується в другому кварталі 2015 року в розмірі 105 мільйонів євро) залежатиме від досягнень у сфері боротьби з корупцією, державних закупівель, доступу до інформації, управління державними фінансами, реформи державної служби, конституційної реформи та виборчого законодавства.

Контракт для України з розбудови держави - є однією з основних складових пакету підтримки України розміром 11 мільярдів євро, анонсованого президентом Європейської Комісії 5 березня 2014 року. В цей пакет також входить позика 1,6 мільярда євро, надана Україні в рамках макрофінансової допомоги.


 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 823 | Додав: adminA | Теги: 250 мільйонів євро безповоротної до, Україні, Євросоюз | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]