Пт, 2024-04-19, 01:48
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

15:15
Україні обіцяють або "мовний" закон, або двомовність у Конституції
Інші останні Політичні новини

Фракція Партії регіонів буде порушувати питання про внесення змін до Конституції щодо запровадження в Україні двомовності у разі, якщо не буде прийнятий у цілому мовний законопроект, повідомляє лідер фракції Олександр Єфремов.

"Проте, якщо сьогоднішній законопроект не буде прийматися, то я не виключаю варіант, що за цих умов буде радикалізоване це питання і буде виноситися на Конституційну асамблею для його розгляду", - заявив він.

Дивитись ВІДЕО акції мовний закон 05.06.2012

Водночас, якщо законопроект буде схвалено, то для рішення з приводу другої державної мови буде вжито інших заходів. Єфремов також припускає, що особливо гострі питання будуть виноситися на референдум, передає УНІАН.

Депутат також зазначив, що мовне питання чітко прописане у програмі Партії регіонів, і нічого нового член фракції ПР Вадим Колесніченко не сказав про можливість змін до Конституції України.

Нагадаємо, вчора, 21 червня, було вирішено, що в рамках роботи Конституційної асамблеї Партія регіонів буде наполягати на запровадженні російської мови як другої державної.

У разі схвалення в цілому законопроекту "Про засади державної мовної політики" видатки на його виконання становитимуть від 12 до 17 мільярдів гривень на рік. Про це заявила начальник відділу департаменту фінансів соціальної сфери Міністерства фінансів Валентина Брусило.

14 червня низка українських громадських організацій повідомила, що має намір звернутися до посольств інших держав із проханням вплинути на українську владу та не ухвалювати закону про засади державної мовної політики.

Литвин назвав утопією надання російській статусу державної мови

Голова Верховної Ради України Володимир Литвин вважає надання російській мові статусу державної утопією, повідомив він в ефірі телеканалу "Рада" у відповідь на заяву депутата від ПР Вадима Колесніченка.

"Намагатися можна багато чого зробити, хоча це утопічна ідея... Враховуючи настрої суспільства, враховуючи розклад політичних сил й очікувані результати, які можна отримати після виборів у жовтні 2012 року", - прокоментував спікер.

Він відповів на тезу Колесніченка про те, що до Конституції України повинні бути внесені зміни, відповідно до яких російській мові буде надано статус державної нарівні з українською.

Крім того, радниця президента, керівник головного управління Адміністрації президента з гуманітарних та суспільно-політичних питань Ганна Герман здивована ініціативами Партії регіонів щодо закріплення в Конституції держстатусу російської мови.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Політичні новини | Переглядів: 1101 | Додав: nowyny | Теги: мовний закон | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]