Сб, 2024-04-20, 12:27
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

17:18
Україні підказали, від кого залежить її європейське майбутнє
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС
На підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом істотно вплине звіт місії екс-голови Європарламенту Пета Кокса і колишнього президента Польщі Олександра Кваснєвського. Про це сьогодні, 21 березня, заявив голова представництва ЄС в Києві Ян Томбінський, пише Дело.

"Хочу вказати на важливість місії Кокса-Квасьневського. Вони повинні підготувати свій звіт щодо вибіркового правосуддя в Україні в середині квітня. Після цього пройде публічне обговорення. Багато чого буде залежати від оцінок у цьому звіті", - заявив Томбінський під час презентації звіту Єврокомісії про прогрес, продемонстрований країнами-учасницями європейської політики сусідства за 2012 рік.

Як пояснив посол ЄС в Україні, Києву важливо продемонструвати прогрес вже в травні. Адже в Євросоюзі існують певні внутрішні процедури: Єврокомісія повинна заздалегідь звернутися до країн-членів ЄС, щоб одержати мандат на підписання Угоди про асоціацію, яке планується в листопаді цього року.

"Але дедлайном у цій справі є листопад", - заявив Томбінський.

Як повідомлялося, Європейський Союз розробив 19 критеріїв, виконання яких дозволить Україні підписати Угоду про асоціацію з Євросоюзом. Даний список не має офіційної назви - представники Євросоюзу згадують про нього як про "19 індикаторів" (19 benchmarks), або про "список Фюле".

Раніше повідомлялося також, що Кабінет міністрів оприлюднив свою версію списку індикаторів, відповідність яким має дозволити підписати Угоду про асоціацію України з Євросоюзом.

Європейський комісар з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле заявив, що ЄС може запропонувати Україні "світло в кінці тунелю", коли побачить успіхи в проведенні реформ.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 1040 | Додав: adminA | Теги: україна, європейське майбутнє | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]