Пт, 2024-03-29, 12:06
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

16:36
Україні систему екстреної допомоги "112" встановить один з глобальних лідерів у сфері IT
Інші останні Надзвичайні новини

Тендер на придбання обладнання і послуг для впровадження в Україні системи екстреної допомоги за номером 112 виграла компанія Hewlett-Packard (США).

Про це заявив голова МНС Віктор Балога в інтерв'ю тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

"Вже завершено тендер на придбання обладнання та послуг. Його виграла американська компанія Hewlett-Packard. Вона запропонувала найкращі рішення", - сказав він.

Міністр підкреслив, що говорити про гальмування реалізації цього проекту некоректно.

"Поки що справи ідуть за планом, і ми розраховуємо запровадити систему 112 у Львові, Харкові, Донецьку, Києві та області до початку Євро-2012. Повністю мережа повинна почати працювати по всій країні в 2013 році", - сказав він.

При цьому Балога відзначив, що в разі приєднання МНС до Міністерства внутрішніх справ, координувати роботу системи "112" буде МВС.

За словами міністра, указ президента про реформування МНС, яке передбачає об'єднання відомства з МВС, перебуває на стадії розробки, передає Інтерфакс-Україна

При цьому Балога наголосив, що не прагне посісти місце міністра МВС.

Він також відзначив, що МНС уже готове до злиття з МВС. За його словами, тепер МВС повинно провести структурну реорганізацію у відповідності до західних стандартів. При цьому Балога зауважив, що дане відомство ще не починало відповідну роботу.

Як повідомлялося, 13 березня Верховна Рада ухвалила закон про створення системи єдиної екстреної допомоги громадянам "112". Система покликана забезпечити надання допомоги в ситуації, що загрожує здоров'ю, життю, майну чи навколишньому середовищу, громадському порядку та в інших небезпечних ситуаціях.

Нагадаємо, що в січні 2011 року президент України Віктор Янукович доручив прем'єру Миколі Азарову створити систему екстреної допомоги - "Система 112", яка повинна стати вітчизняним аналогом відомої американської служби порятунку "911".

У серпні 2011 року уряд України схвалив законопроект, що визначає принципи роботи системи екстреної допомоги населенню за єдиним телефонним номером - 112 .


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Надзвичайні новини | Переглядів: 1055 | Додав: adminA | Теги: сфері IT, Україні, 112 встановить, ідерів | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]