Ср, 2024-04-24, 11:03
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:09
Україні США допомагають розробити Національну стратегію державних закупівель
Інші останні Економічні новини
Украна і США працюють над Національною стратегією державних закупівель в Україні.

Як повідомили УНІАН в прес-службі Міністерства економічного розвитку і торгівлі, проект документа, який був розроблений спільними зусиллями експертів Мінекономрозвитку і USAID у відповідності з міжнародними принципами і стандартами, представили 31 серпня міністру МЕРТ Петру Порошенку Повноважний Посол США в Україні Джон Теффт та голова представництва USAID по Україні, Бєларусі та Молдові Джед Бартон.

Теффт, наголошується в повідомленні, від імені уряду США подякував Порошенку за розробку і подальше впровадження в Україні зазначеної стратегії, яка стане "серйозним кроком вперед у реформуванні національної системи державних закупівель в Україні".

Найближчим часом Мінекономрозвитку представить проект Національної стратегії на розгляд уряду і забезпечить її затвердження і реалізацію.

Також Порошенко обговорив з Теффтом питання проведення 18 вересня установчого засідання експертної групи з питань торгівлі, метою якого є виконання домовленостей, досягнутих за підсумками четвертого засідання Українсько-Американської ради з торгівлі та інвестицій.

Крім того, Порошенко запропонував американській стороні розглянути можливість спільної розробки Дорожньої карти щодо перегляду переліку антидемпінгових заходів щодо української продукції, яка імпортується в США. Розробка зазначеного документа дозволить українській стороні запровадити механізм зменшення навантаження захисних заходів з боку США щодо імпорту української продукції, відзначили в прес-службі міністерства.

Нагадаємо, 1 серпня 2012 року Президент Віктор Янукович підписав закон про виведення державних підприємств з-під обов'язкової дії тендерних процедур закону "Про здійснення державних закупівель".

Згідно зі змінами, з-під дії закону вилучаються закупівлі, які здійснюються за власні кошти державними, казенними, комунальними підприємствами та підприємствами із державною часткою понад 50%.

Раніше ЄС вирішив призупинити виділення Києву бюджетної підтримки на фінансування програм у секторах енергетики, енергоефективності, транспорту та екології. Причиною конфлікту стало прийняття в січні 2012 року змін до закону "Про державні закупівлі", якими було запроваджено низку винятків з тендерних процедур, у тому числі при закупівлі газу, електричної та теплової енергії, а також послуг з їх транспортування.


Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Економічні новини | Переглядів: 1018 | Додав: adminA | Теги: Україні, США, Національну стратегію державних зак | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]