Пт, 2024-04-19, 17:52
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

22:34
Україні США передадуть ще сотню броньовиків HMMWV
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Міністри оборони України і США Степан Полторак і Ештон Картер обговорили перспективу продовження надання військової допомоги українським силовикам.

"Сторони розглянули питання постійної допомоги безпеки США Збройним силам України і Прикордонній службі, в тому числі поставки в середині липня додаткових 100 HMMWV і безперервної підготовки сил Національної гвардії України в Яворові", - повідомляється на сайті Міністерства оборони США в четвер 25 червня за підсумками зустрічі двох міністрів у Брюсселі, передає "Інтерфакс-Україна".

Крім того, Картер підтвердив прихильність США продовженню військового співробітництва з Україною, в тому числі за допомогою щорічних двосторонніх і багатосторонніх навчань і тренувань.

Нагадаємо, 11 березня США ухвалила рішення постачати Україні нелетальної зброю, в тому числі бронеавтомобілі "Хамві" (HMMWV) . За оцінками військових експертів вартість одного такого автомобіля складає близько 1,1 млн дол.

Перша партія військових автомобілів HMMWV (High Mobility Multipurpose Wheeled Vehicle) прибула в Україну 25 березня. А через п'ять днів - друга.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 849 | Додав: adminA | Теги: США, україна, сотня броньовиків HMMWV | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]