Чт, 2024-03-28, 22:13
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:16
Україні США подякували за неголосування по резолюції щодо Єрусалима
Інші останні Новини про співпрацю України з ЄС

Сполучені Штати Америки подякували країнам, які не голосували за резолюцію Генеральної Асамблеї ООН щодо Єрусалима, серед яких і Україна.

"Ми високо цінуємо ці країни за те, що вони не пішли безвідповідальним шляхом ООН", - написала у своєму Twitter посол США в ООН Ніккі Хейлі.

Напередодні Генеральна Асамблея ООН голосувала за резолюцію, яка відкидає визнання Сполученими Штатами Єрусалима столицею Ізраїлю. Документ підтримали 128 держав.

Раніше президент США Дональд Трамп пригрозив, що Вашингтон може зменшити фінансову допомогу тим країнам, які проголосують за цю резолюцію.

Загалом документ не підтримали 65 держав: 35 – утрималися, 9 проголосували проти, представники 21 країни не брали участі в голосуванні.

Україна не голосувала за резолюцію. Українська делегація заявила, що таким чином вона висловила свою позицію, що таке голосування не сприятиме зменшенню напруги в регіоні, а статус Єрусалима має бути вирішений лише шляхом мирних переговорів.

Проти, окрім США та Ізраїлю, проголосували Гватемала, Гондурас, Маршаллові Острови, Мікронезія, Науру, Палау і Того.

Серед 35 країн, що утрималися, 6 країн ЄС: Угорщина, Хорватія, Чехія, Польща, Латвія та Румунія. Таким чином вони не підтримали спільну позицію ЄС, за якою Єрусалим повинен бути розділений між Ізраїлем та Палестиною після відповідного рішення двох держав.

Також утрималися Аргентина, Австралія, Боснія і Герцеговина, Канада, Мексика, Руанда, Ямайка та інші.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Новини про співпрацю України з ЄС | Переглядів: 682 | Додав: adminA | Теги: неголосування, україна, подяка, Єрусалим, США | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]