Чт, 2024-03-28, 20:39
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

18:00
Україномовних громадян масово приймають в армію США
Інші останні Українці в світі

Збройні сили США вирішили проблему порозуміння військовослужбовців при виконанні програм у співпраці з українською стороною.

Як поінформували в прес-службі Пентагону, в поточному фінансовому році, що почався в США 1 жовтня 2014 року, в американську армію за контрактом прийняті 100 новобранців, які володіють українською мовою, передає російське агентство ТАСС, - повідомляє gazeta.ua.

Вакансії для них були відкриті в рамках "життєво важливого для національних інтересів прийому на військову службу" (Military Accessions Vital to National Interest – MAVNI).

Ця програма діє близько десятка років, а минулої осені була продовжена на 2015 і 2016 роки. Її мета полягає в заміщенні армійських вакансій у вузькоспеціалізованих галузях, включаючи не лиш іноземні мови, а й медицину і навіть релігію (служба капеланів).

У прес-службі запевнили, що набір носіїв української мови не продиктований якоюсь "стратегічною потребою", а є складовою частиною поточної кадрової роботи.

У той же час там наголосили, що набір фахівців у рамках програми MAVNI здійснюється на виняткових для США умовах: від претендентів не потрібно не тільки американського громадянства, але навіть посвідки на право проживання в США.

Досить бути придатним до військової служби за станом здоров'я, не мати серйозних клопотів із законом, володіти розмовною англійською й успішно пройти стандартну армійську перевірку на профпридатність.

Стать значення не має, вік – від 17 до 34 років. Всі ці дані вказані у зверненні до потенційних новобранців, яке один з армійських вербувальних центрів у штаті Техас скерував на адресу місцевої асоціації американців українського походження.

У ньому також вказувалося, що пошуком рекрутів, які володіють українською мовою, зайняті такі центри у всіх штатах, і що це – "ключова потреба армії на сьогоднішній день".

Звернення також поширювали через інтернет. У прес-службі також повідомили, що вакансії для носіїв української мови вдалося заповнити майже одразу.

Також з посиланням на "The Washington Times" російська агенція ТАСС повідомляє про нагальну підготовку Пентагону до відправлення в Україну інструкторів для навчання бійців "національної гвардії країни, яка лише народжується".

За інформацією видання, безпосереднє навчання приблизно 600 осіб нібито має розпочатися на заході України наступного місяця, але "вже до 16 лютого адміністрація Обами за законом зобов'язана доповісти Конгресу про просування в навчанні й оснащенні українських сил безпеки".

 

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Українці в світі | Переглядів: 980 | Додав: adminA | Теги: армію США, україномовних громадян | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]