Пт, 2024-03-29, 14:16
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

10:10
Українська армія має право відкривати вогонь у власній країні - Курт Волкер
Інші останні

Курт Волкер: Українська армія має право відкривати вогонь у власній країні

Спеціальний представник Держдепартаменту США Курт Волкер заявив, що українська армія має право відкривати вогонь у власній країні.

Про це він розповів у інтерв’ю Bild, повідомляють «Новости Донбасса».

Відповідаючи на питання про те, що, згідно зі звітами ОБСЄ, вогонь на Донбасі ведуть, як українські військові, так і бойовики, Волкер зазначив: «Звичайно, українці стріляють під час бою, але ви повинні розуміти, що все це відбувається на території України.

Нормально, що країна має своїх солдатів у своїй державі. І ненормально для однієї країни мати своїх солдатів у іншій державі. Це ситуація на Сході України. Є деякі порушення припинення вогню з українського боку. Але переважна більшість і найбільш серйозні порушення трапляються на окупованій Росією території».

Американський спецпредставник підкреслив, що існують різновиди порушень припинення вогню.

«Якщо ви захищаєте селище у вашій країні, і ви потрапляєте під мінометний вогонь, це одне порушення. Якщо ви тоді відстрілюєтеся в напрямку, звідки вівся обстріл, це теж порушення. Це характер фрази «обидві сторони». Це досить точне окреслення, але це також спотворює природу проблеми», – пояснив він.

Нагадаємо, спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер заявив, що США не планують визнавати анексію Криму Росією.

Повідомляють Новини європейської України
Переглядів: 831 | Додав: adminA | Теги: Українська армія, право, власна країна, Курт Волкер, Вогонь | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]