Чт, 2024-04-25, 08:37
Головна Реєстрація RSS
Вітаю Вас, Гість
Новини минулих днів

12:59
Українська ексцентрична комедія "Жучок" виходить у прокат. ВІДЕО
Інші останні Культурні новини

27 листопада в прокат виходить українська ексцентрична комедія "Жучок". Режисерами історії про неймовірні пригоди театральних артистів на Кавказі є Алла Пасікова та Андрій Ржанов, передає Cultprostir.

"У свій час я досить довго був на Кавказі та бачив усіляке: випадок з акторами, які потрапили "в заручники" до місцевих жителів, стався в одному з гірських районів. Я подумав, як люди могли вляпатися в подібні неприємності, і вийшла історія, яка лягла в основу кіносценарію.

Мені зрозуміло, як у людини в душі виникає любов і як вона робить гарні вчинки. Але мені не цілком зрозуміло, чому люди роблять всяку фігню. І я намагаюся собі це пояснити "на папері". Найбільше мене цікавить, як мистецтво впливає на людину і чи може воно зробити її кращою. Чи є шанси? Люди читають Коран або Біблію, Чехова, Пушкіна... Їм все давно розповіли і пророки, і поети - то чому ж досі люди не стали прекрасними?

Мене цікавить, які відмазки собі можна придумати і які обставини вигадати. У фільмі показана ситуація, коли людина на грані – саме для того, щоб простежити механізм зміни особистості. Це філософія екзистенціалізму.

Як люди змінюються? Ось людина потрапила в складну ситуацію, опинилася на грані – вона стане гіршою або кращою? Все це так серйозно, що навіть смішно, тому "Жучок" - це комедія. Як у Чехова: реверанс у бік генія. Тим більш, що зараз епоха комедій, і це найзрозуміліший жанр.

Зйомки були завершені в 2013 році. Почався Майдан, а потім війна, тому навіть думок про прем'єру не виникало. Вона була не на часі.

Цієї кінострічки не було б без режисерів Алли Пасікової та Андрія Ржанова. Це їхній фільм. Вони перетворили мій текст на кіно. З Аллою ми дружимо вже багато років. Ми з нею разом вчилися у Юрія Герасимовича Іллєнка. Сьогодні я з гордістю можу сказати про неї: "Запам'ятайте це ім'я! Алла Пасікова - це Василь Шукшин наших днів", - розповів Георгій Фомін, сценарист фільму "Жучок".

Раніше кіностудія "Знімальний цех Артура Якубова" випустила трейлер повнометражного документально-ігрового фільму "Справжня Русь", у якому буде показано різницю між Київською Руссю та Московією.

Повідомляють Новини європейської України
Категорія: Культурні новини | Переглядів: 751 | Додав: adminA | Теги: українська ексцентрична комедія Жуч, прокат | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]